Γνωρίζει ήδη τους τρεις αντιπάλους του ο πρωταθλητής Αχαΐας

Πανμοβριακός, Θύελλα Πατρών, Άρης Πατρών και Παναιγιάλειος θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο τους στη Γ΄Εθνική. Έχουν ήδη συγκροτηθεί 8 όμιλοι των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο.

Συνολικά θα ανέλθουν από το εν λόγω πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023-24, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Το πρωτάθλημα των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ θα διεξαχθεί σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε τρεις (3) αγώνες εντός, ισάριθμους (3) εκτός και θα έχει ένα ρεπό.

Μπορεί σε πρώτη φάση να μην γνωρίζουμε τον πρωταθλητή Αχαΐας, αλλά γνωρίζουμε τους 3 από τους 6 αντιπάλους του. Ο γειτονικός και πολύ ισχυρός ΠΑΟ Βάρδας από την Ηλεία, ο Αμυκλιακός από την Λακωνία, ενώ ο Α.Ο. Λεβάντε έκανε την έκπληξη και πήρε τον τίτλο στη Ζάκυνθο, ανατρέποντας το πλεονέκτημα της Θύελλας Αμπελοκήπων. Σε τρεις τελικούς, δυο εκτός έδρας, κατάφερε και απέσπασε πέντε βαθμούς, έναντι δυο της Θύελλας, η οποία για δεύτερη σερί σεζόν χάνει τον τίτλο στο νήμα.

Στη Μεσσηνία το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει; Η απάντηση θα δοθεί στην 34η και τελευταία αγωνιστική της Α’ τοπικής, καθώς η μάχη θα κρατήσει, όπως όλα δείχνουν μέχρι το φινάλε. Το βέβαιο είναι ότι ο τίτλος θα πάει στην… Τριφυλία, μιας και Εράνη Φιλιατρών και Κυπαρισσία είναι αυτές που μονομαχούν για την πρωτιά.

Στην Αρκαδιά η “μάχη” είναι ανάμεσα στον Ερμή Μελιγούς και το Λεωνίδιο, ενώ στην Κεφαλληνία Παλληξουριακός και Διλιανάτα διεκδικούν τον τίτλο.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

ΕΠΣ Αρκαδίας-ΕΠΣ Αχαΐας
Αμυκλιακός-ΕΠΣ Μεσσηνίας
Λεβάντε-ΠΑΟ Βάρδας
Ρεπό: ΕΠΣ Κεφαλονιάς