Γ. Χριστόπουλος: «Σημαντική νίκη, πρέπει να συνεχίσουμε»

Ελέγχοντας το παιχνίδι από το ξεκίνημα και συντηρώντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα διψήφιες διαφορές, ο Προμηθέας επικράτησε του ΠΑΟΚ 77-63, κάνοντας το 1-1 στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ. Πλέον, η πρόκριση θα κριθεί την Κυριακή (30/4, 15:45) στη Θεσσαλονίκη για το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι τα περίμεναν όλα από τον Τζέιλεν Ράιλι (32π., 7/9τρ.), με τα υπόλοιπα επιθετικά ατού του Δικεφάλου να μένουν χαμηλά (Φράνκε 5π., Χαντς 5π., Ρένφρο 2π.), την στιγμή που ο Προμηθέας πήγε το ματς εκεί που ήθελε. Με χαμηλό ρυθμό και σκορ, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και με κορυφαίους τους Άντονι Κάουαν (19π.) και Τζορτζ Κόντιτ (11π., 6ριμπ.) πήρε τη νίκη που ήθελε και θα πάει στο PAOK Sports Arena για να διεκδικήσει την πρόκριση με φόντο τα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό.

Με τρίποντα έως το +15 ο Προμηθέας

Παρά το καλύτερο ξεκίνημα του Προμηθέα (6-1) και τον Ράιλι να βρίσκεται εκτός κλίματος (2 λάθη και 2 φάουλ), ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με πέντε σερί πόντους του Μαργαρίτη προσπέρασε για το 6-8. Ωστόσο, με τρίποντα των Τόμασον, Ντάνγκουμπιτς και Γκίκα οι γηπεδούχοι ανέκτησαν την πρωτοπορία (18-11), κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 20-13.

Ακόμα ένα τρίποντο του Μουράτου και η κυριαρχία του Κόντιτ στη ρακέτα, έδωσαν στον Προμηθέα προβάδισμα 13 πόντων (32-19), με τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν. Ο Ράιλι ήταν αυτός που με την επιστροφή του στο παρκέ δημιούργησε ένα προσωπικό σερί 7 πόντων για το 32-26, αλλά και πάλι με ένα ξέσπασμα ο Προμηθέας πήγε στο +15 (41-26), ενώ ο Πόλεϊ διαμόρφωσε το 41-29 του ημιχρόνου.

Απελπιστικά μόνος του ο Ράιλι, κυρίαρχος ο Προμηθέας

Ο χαμηλός ρυθμός και η εκατέρωθεν αστοχία ήταν το χαρακτηριστικό της αναμέτρησης, μέχρι την στιγμή που ο Ράιλι πήρε… φωτιά και με τρία τρίποντα μείωσε σε 48-42, δίνοντας ξανά ψυχολογία και ελπίδες ανατροπής στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο Αμερικανός φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ (28′) πονοκεφαλιάζοντας τον Φώτη Τακιανό, με τον Κάουαν να δίνει λύσεις και επαναφέροντας τη διψήφια διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (57-44).

Με ρίσκο του πέμπτου φάουλ επιστρατεύτηκε ο Ράιλι, ο οποίος με ακόμα ένα τρίποντο (5/6) έκανε το 59-49, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του στον επιθετικό τομέα. Έτσι, οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου με όπλο την άμυνα, κράτησαν απόσταση ασφαλείας (64-51 στο 35′) και δεν ανησύχησαν ουσιαστικά μέχρι το φινάλε παρά το επιθετικό κρεσέντο του Ράιλι. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κάουαν με τρίποντο από τα 9 μέτρα γράφοντας το καθοριστικό 74-59 στο 38′.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 41-29, 57-44, 77-63

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Χριστόπουλος: «Σημαντική νίκη, πρέπει να συνεχίσουμε»

Ικανοποιημένος με τη νίκη της ομάδας του και την ισοφάριση της προημιτελικής σειράς με τον ΠΑΟΚ, έμεινε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Φειδωλός στα λόγια του στην ΕΡΤ, ανέφερε: 

«Ήταν σημαντικό να κερδίσουμε, το κάναμε και προχωράμε. Η ομάδα που έχει πλεονέκτημα έδρας έχει τον πρώτο λόγο. Είναι σημαντική νίκη και πρέπει να συνεχίσουμε».