Δείτε ποιοι θα μιλήσουν στην Ημερίδα «Ποδόσφαιρο γυναικών στη Δυτική Ελλάδα»

Λίγες ώρες έμειναν για την Ημερίδα με τίτλο «Ποδόσφαιρο γυναικών στη Δ. Ελλάδα» που διοργανώνουν το ινστιτούτο ΑΜΙΛΛΑ, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το pelop.gr και ο PELOPONNISOS FM 104.1 σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣ Αχαΐας).

Υποστηρικτής της Ημερίδας είναι το Girl Power Academy Greece.

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν παράγοντες και προπονητές με εμπειρία στο ποδόσφαιρο γυναικών οι οποίοι θα αναλύσουν τα προβλήματα που έχουν διακρίνει, αλλά και την προοπτική που υπάρχει στο άθλημα. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Παπακώστας, προπονητής της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων. Ο κ. Παπακώστας έχει διατελέσει βοηθός στις Εθνικές Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων.

Ανέλαβε την Εθνική Νεανίδων το 2020 και από το καλοκαίρι του 2022 -και- την Εθνική Κορασίδων. Στους ομιλητές της ημερίδας και η Κατερίνα Φαλίδα, προπονήτρια στην κατηγορία women’s U17 της Εθνικής Ομάδας Σιγκαπούρης, ο Άγγελος Δανιήλ, πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, η Αριστέα Ρόμπολα, πρόεδρος, επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου, ΕΠΣ Αχαΐας, μέλος της ΕΙΠ της ΕΠΟ, ο Κώστας Αγγελόπουλος, μέλος της επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικών, Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και η Χριστίνα Κορομηλά, Ιδρυτικό μέλος του Girl Power Academy Greece η οποία θα μιλήσει για τις δράσεις του Girl Power Academy Greece, τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα αλλά και πως μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τους όρους τους παιχνιδιού.

Στόχοι του συνεδρίου:

Να παρουσιαστεί στο κοινό η ανοδική πορεία ποδοσφαίρου γυναικών στην Αχαΐα.
Να γίνει ξεκάθαρο ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει διακρίσεις και στο ποδόσφαιρο.
Να καταγραφούν τα προβλήματα του κλάδου ώστε να μπορέσει να βρεθεί και η λύση τους.
Να δοθεί κίνητρο σε ποδοσφαιρικές ομάδες της Αχαΐας να ιδρύσουν τμήματα γυναικών.
Χαιρετισμό στην Ημερίδα θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος.

Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας το gwomen.