Δημήτρης Ανάκογλου στο patragoal.gr: “Η νέα διοίκηση θέλει να κάνει κάτι καλό για την Παναχαϊκή και την πόλη”

Ο Δημήτρης Ανάκογλου «κουβαλά» ένα σπουδαίο βιογραφικό όλα αυτά τα χρόνια και η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και οι ικανότητές του, παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του.

Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο μετακόμισε στην Πάτρα, βοηθώντας ουσιαστικά την Παναχαϊκή σε όσα ματς αγωνίστηκε.  Ο «νέος» βγήκε μπροστάρης και έκανε τη διαφορά σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Σούπερ Λιγκ 2 που έδειξε να το έχει για… πρωινό!

Ο Δημήτρης Ανάκογλου μίλησε στο www.patragoal.gr για τη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ είπε τα καλύτερα λόγια για το προπονητήριο που ετοιμάζεται:

Δημήτρη, ένα σχόλιο για το άδοξο τέλος της χρονιάς. Το περιμένατε; Πώς κρίνεις την απόφαση που λήφθηκε;

«Η αλήθεια είναι πως για όλους ήταν πολύ περίεργο όλο αυτό που έγινε και δεν το περιμέναμε, αλλά έπρεπε να προσαρμοστούμε. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία. Οπότε ότι γίνει, πρέπει να έχει βάση την υγεία πάνω απ΄ όλα και δεν μιλάω μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για όλο τον κόσμο».

Έχεις μιλήσει με την Παναχαϊκή για του χρόνου ή έχεις κάνει κάποιες δικές σου σκέψεις;

«Δεν μου έχουν πει κάτι προς το παρόν και νομίζω πως είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο».

Πώς βλέπεις τα πράγματα επειδή οικονομικά διαφαίνεται ότι θα είναι πολύ δύσκολα. Πιστεύεις ότι θα έχει αντίκτυπο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα;

«Τα οικονομικά δεν τα γνωρίζω. Είναι δύσκολη κατάσταση για όλο τον κόσμο και θα δείξει πως θα κινηθούν οι ομάδες. Αναλόγως πως θα είναι η κατάσταση στο επόμενο διάστημα».

Πως κρίνεις μέχρι στιγμής τη διοίκηση Μπάρλου, αφού ήρθες και εσύ σε μια περίεργη στιγμή για το σύλλογο με άλλον πρόεδρο τότε;

«Η κατάσταση στην αρχή ήταν πολύ δύσκολη με παρά πολλά προβλήματα. Τα παιδιά ήταν απλήρωτα και φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε δύο εβδομάδες αποχή και να παίζουμε μόνο τα παιχνίδια.

Όταν ήρθε ο νέος πρόεδρος με καινούργια διοίκηση άλλαξαν πολλά πράγματα στην οργάνωση. Βασικά μπήκαν κάποιοι άνθρωποι σε κάποιες θέσεις και ο καθένας έχει το ρόλο του. Γίνεται ένα προπονητικό κέντρο που είναι πολύ σημαντικό και θα έπρεπε να υπάρχει ήδη από τα προηγούμενα χρόνια για μια ομάδα σαν την Παναχαϊκή.

Η αλήθεια είναι πως λόγω του ιού πάγωσαν τα πάντα. Πιστεύω πως οι άνθρωποι ήρθαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ομάδας και πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους αυτό. Θέλουν να κάνουν κάτι καλό για την ομάδα και την πόλη. Εύχομαι να φτιάξουν κάτι όμορφο».

Ποια θεωρείς την κορυφαία στιγμής της καριέρας σου;

«Έχω περάσει αρκετές όμορφες στιγμές στις ομάδες που ήμουν, αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που μένουν. Όταν ανεβήκαμε κατηγορία με τον Πανσερραϊκό και ήμουν στα πρώτα χρόνια της καριέρας είχε γεμίσει το γήπεδο. Ήταν μια πρώτη μεγάλη εμπειρία για μένα και ένα πολύ όμορφο συναίσθημα.

Από εκεί και πέρα ένα παιχνίδι Kυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ που το γήπεδο είχε γύρω στις 65.000 κόσμο ήταν κάτι φανταστικό, ενώ ήμασταν ακόμα στην δεύτερη κατηγορία. Τέλος έτυχε να παίξουμε με την ΑΕΚ, δύο σπουδαία φιλικά με Ρόμα και Ίντερ και είχα την τύχη και στα δύο παιχνίδια να παίζουν βασικοί παίκτες. Οπότε ήταν κάτι πολύ όμορφο.

Υπάρχουν παιδιά που παίζουν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και το απολαμβάνουν πολύ περισσότερες φορές, αλλά έστω και μια φορά που μου έτυχε το θεωρώ πολύ σημαντική εμπειρία για μένα».

Πώς αντιμετώπισες τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχες στην καριέρα σου;

«Οι τραυματισμοί μου με κράτησαν πολύ πίσω, επειδή ήταν συνεχόμενοι και έμεινα παρά πολύ καιρό εκτός. Οι άνθρωποι που ήταν κοντά μου ξέρουν καλύτερα πως το αντιμετώπισα. Πλέον τους έχω αφήσει πίσω μου, με τα κακά που μου έκανε αλλά και με τα καλά, γιατί συνειδητοποίησα πολλά πράγματα».

Κλείνοντας, ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος πλέον έχοντας περάσει από το top επίπεδο και από πολλές ιστορικές ομάδες;

«Έχω ακόμα φιλοδοξίες σαν ποδοσφαιριστής και γι΄ αυτό δουλεύω να γίνομαι καλύτερος. Κάνω την προσπάθεια μου και στο τέλος θα κάνω το ταμείο μου».