Δημήτρης Ελευθερόπουλος: “Να πάμε την Παναχαϊκή εκεί που ανήκει”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα εκτός από τα εγκαίνια του προπονητηρίου, η παρουσίαση του προπονητή Δημήτρη Ελευθερόπουλου σε ειδικό χώρο που είχε ετοιμάσει η ΠΑΕ εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Λουμπαρδέας τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια μίλησε ο προπονητής της Παναχαϊκής Δημήτρης Ελευθερόπουλος ο οποίος στην πρώτη του τοποθέτηση δήλωσε:

“Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, να σου δίνουν το χρίσμα του προπονητή της Παναχαϊκής. Είναι βαριά η κληρονομιά μιλάμε για μία πολύ μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν κάποιες ομάδες σε όλες τις χώρες που το σε ποια κατηγορία βρίσκονται τυχαία, δεν έχει καμία σημασία όσο το μέγεθος τους. Σαφέστατα η Παναχαϊκή ανήκει σε μία από αυτές.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι εγώ και οι συνεργάτες μου που αποτελούμε μέλη αυτής της ομάδας. Από τις πρώτες κουβέντες που έκανα με τον πρόεδρο συνάντησα έναν άνθρωπο πολύ φιλόδοξο και με έπεισε πάρα πολύ γρήγορα, ενώ με τον Νίκο (σ.σ. Λουμπαρδέα) έχουμε συνεχή-καθημερινή επαφή και υπάρχει ταύτιση απόψεων και το ίδιο κίνητρο. Είμαστε άνθρωποι φιλόδοξοι και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να πάμε την Παναχαϊκή εκεί που ανήκει. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό, δεν ξέρω αν θα πάρει πρωτάθλημα γιατί κρίνεται στις λεπτομέρειες. αλλά πρωταθλητισμό αυτή η ομάδα επιβάλλεται να κάνει.

Αυτό που ξέρω στα τόσα χρόνια σαν προπονητής, είναι ότι όλοι θέλουν τη νίκη. Λίγοι όμως είναι διατεθειμένοι να μοχθήσουν για να την πάρουν. Οπότε αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε εμείς από την πλευρά μας είναι ότι θα μοχθήσουμε όσο χρειάζεται για να πάρουμε τη νίκη. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ όμορφο το αθλητικό κέντρο, το πούλμαν είναι υπέροχο και ελπίζω να ξεκινήσει από εδώ ένα ταξίδι που θα κάνει περήφανη όλη την πόλη”.  

Αν ρώτησε κάποιον για την ομάδα πριν αποφασίσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία:

“Για να αποφασίσεις τι θα κάνεις με την Παναχαϊκή, έχεις να κάνεις με την ίδια την Παναχαϊκή. Μετά από αυτό ήταν ο πρόεδρος και ο Νίκος. Ήρθε ο Νίκος στην Αθήνα και συνειδητοποίησα αμέσως ότι έχω να κάνω με έναν τεχνικό διευθυντή που θα μπορώ να επικοινωνώ και να μιλάμε την ίδια ποδοσφαιρική γλώσσα κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όπου το έχω ζήσει στο παρελθόν μόνο για καλό ήταν. Όταν ανέβηκε ο πρόεδρος στην Αθήνα και μιλήσαμε τέλειωσαν όλα στο πρώτο ραντεβού”.

Αν λόγω κορονοϊού έχει επηρεαστεί ο σχεδιασμός και οι συζητήσεις περί αυτού:

“O σχεδιασμός έχει ξεκινήσει ήδη και με τον Νίκο μιλάμε κάθε μέρα. Για την προετοιμασία θα περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις και το τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση και εύχομαι σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου να είναι ένας όμιλος. Το έχω ζήσει με τους δύο ομίλους, είναι απαξιωτικό για το ίδιο το ποδόσφαιρο, πέφτει το επίπεδο και όλη τη διάρκεια της χρονιάς η μισή Ελλάδα δεν παρακολουθεί την άλλη μισή. Οπότε σαφέστατα είμαι υπέρ του ενός ομίλου γιατί εμείς θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που θα την χαίρεται όλη η Ελλάδα.

Θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα με έναν όμιλο. Θα υπάρχουν περισσότερα έσοδα και ο κόσμος θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αυτή είναι η θέση μου και νομίζω ότι είναι το λογικό. Από 14 ομάδες δεν θέλει κανείς να πάει στις 32. Από τις 14 να πάει στις 18 το καταλαβαίνω. Επομένως με τον Νίκο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό μας γιατί θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Είτε είναι 16 ομάδες, είτε 18, ο στόχος είναι ένας”.

Αν θα γίνουν άλλες ανανεώσεις και ποιες θα είναι οι μεταγραφές:

“Πρώτα κοιτάμε τι γίνεται στο “σπίτι” μας και το έχουμε πει στον πρόεδρο εγώ με τον Νίκο και μας έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις στα δικά μας τα παιδιά. Τις προτάσεις αυτές που εμείς θεωρούμε σωστές οικονομικά, γιατί μιλάμε για δύσκολες εποχές για όλες τις ομάδες. Θεωρούμε ότι είναι αρκετά καλές (σ.σ. προτάσεις) και δείχνουμε ότι τους θέλουμε.

Θα τους αξιολογήσουμε και θα περιμένουμε. Έχουμε plan b για όλες τις περιπτώσεις. Θα χρειαστεί λίγο υπομονή. Δεν θα πάρουμε παίκτες, απλά για να πάρουμε. Κάθε ένας που θα έρχεται θα είναι επιλογή δική μου και του Νίκου, με τη συναίνεση φυσικά του προέδρου. Το πραγματικό μεταγραφικό παζάρι θα ξεκινήσει μετά τις 15 Ιουλίου, μετά το τέλος της Super League 1. Γιατί πάντα οι ποδοσφαιριστές στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου ζητούν μεγάλα ποσά”.

Με πόσους ποδοσφαιριστές θέλει να χτίσει την ομάδα και αν είναι πρόβλημα ότι θα φτιάξει μία ομάδα με πολλούς νέους παίκτες:
“Επειδή ξέρουμε πολύ καλά ποια παιδιά θέλουμε να έρθουν και ποια παιδιά θέλουμε να μείνουν αν τα καταφέρουμε νομίζω θα έχουμε έναν αξιόλογο κορμό. Νομίζω ένα ρόστερ 22-23 παικτών συν τους τερματοφύλακες είναι υπεραρκετό για μένα. Δεν θέλω παραπάνω από 25 ποδοσφαιριστές”.

Τι δεν πήγαινε καλά τα προηγούμενα χρόνια στην Παναχαϊκή:
“Νομίζω τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση τη φετινή χρονιά, η Παναχαϊκή ήταν σε καλό φεγγάρι για δύο-τρία χρόνια. Εύχομαι επειδή πιστεύω και λίγo στα συγκυριακά, ως 100ος προπονητής της ομάδας να είμαι αυτός που θα φέρει τον πολυπόθητο στόχο”.