Δημήτρης Φροξυλιάς: «Στόχος η είσοδος στα «play-offs», προέχει η υγεία μας»

Ο ιός του Κορωνοϊού «πάγωσε» τα πάντα στον αθλητισμό, με τον κόσμο και τους πρωταγωνιστές να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία τους.

Το πρωτάθλημα της Super League 2 στην Ελλάδα, ακολούθησε τα υπόλοιπα ανά τον κόσμο και σταμάτησε, με τις ομάδες να «παγώνουν» και τις προπονήσεις.

Στην Παναχαϊκή, ήταν προπονητής ο Απόστολος Μακρίδης, ωστόσο, πριν το ξέσπασμα του ιού αποχώρησε και γύρισε στο νησί μας. Εκεί, παίζουν δύο δικά μας παιδιά, ο Νέστορας Μυτίδης, αλλά και ο Δημήτρης Φροξυλιάς που γεννήθηκε στη Λάρισα, αλλά Κυπροποιήθηκε πρόσφατα, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Ο παίκτης που ξεκίνησε από τον Τοξότη Λάρισας, συνέχισε στον ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΚ Αθηνών, πλέον βρίσκεται στην Πάτρα για λογαριασμό μίας ιστορικής ομάδας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Balla.com:

– Καλησπέρα Δημήτρη, σε ευχαριστώ που αποδέχτηκες την πρόσκληση. Πως κυλάει η καθημερινότητα εν μέσω του Κορωνοϊού για σένα; «Καλησπέρα σας, η αλήθεια είναι πως έχουμε δυσκολευτεί όλοι οι ποδοσφαιριστές διότι χάσαμε το ρυθμό μας. Οι προπονήσεις διακόπηκαν για δύο εβδομάδες, πήραμε ένα πρόγραμμα για το σπίτι, αλλά με δυσκολία μπορούμε να το ακολουθήσουμε, διότι τα μέτρα είναι περιοριστικά. Στη φυσική κατάσταση θα μείνουμε πίσω, ας ελπίσουμε να περάσει όλο αυτό και να γυρίσουμε υγιείς στις υποχρεώσεις μας».

– Πέρασε μία εβδομάδα από τις δύο που είστε «OFF», θεωρείς ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις; «Αν σκεφτούμε με τη λογική δε θα γυρίσουμε στις προπονήσεις, θα πάρει αρκετό χρόνο και το θεωρώ απίθανο. Καθημερινά διαβάζουμε δυσάρεστες ειδήσεις και αν δε σταματήσουν, δε μπορούμε να σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο».

– Η καραντίνα έχεις δυσκολίες, πως αξιοποιείς το χρόνο σου; «Η Πάτρα είναι μία έρημη πόλη. Τις προηγούμενες ημέρες πήγαινα για τρέξιμο, αφού το γυμναστήριο έκλεισε και ακολουθώ ένα πρόγραμμα στο σπίτι με ασκήσεις. Η αλήθεια είναι πως μένω σπίτι μου, θα βγω δέκα λεπτά να πάρω μία «γεύση» από ήλιο και στη συνέχεια θα λάβω τα μέτρα μου. Ας ακολουθούμε τις οδηγίες, προσέχοντας εμάς και τους γύρω μας».

– Οι γονείς σου μένουν στο Λονδίνο, υπάρχει άγχος, επικοινωνείς μαζί τους; «Στην Αγγλία άργησαν να πάρουν μέτρα, αγχώνομαι, μιλώ κάθε μέρα, αλλά κοιτώ και τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Με τον Κορωνοϊό έχουμε έρθει κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μείνει και στη συνέχεια».

– Μίλησες για μέτρα, πως είναι η κατάσταση στην Πάτρα; «Ο κόσμος σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κατάστασης, εμείς ως χώρα πήραμε γρήγορα τα μέτρα και έχω την εντύπωση πως δε θα συναντήσουμε μεγάλο πρόβλημα τις επόμενες ημέρες. Η Πάτρα είναι άδεια, ο κόσμος προσέχει και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε όλοι, ακολουθώντας τις συμβουλές από την Κυβέρνηση και τους ειδικούς».

– Στο Λονδίνο, πως είναι τα δεδομένα; «Επιτέλους λαμβάνουν τα μέτρα τους. Οι περισσότερες εργασίες σταματήσανε, αλλά είναι βέβαιο πως υπέπεσαν σε μεγάλα σφάλματα με την αντιμετώπιση του ιού. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επικρατούσε ένας χαμός και ο κόσμος ήρθε σε επαφή, ας ελπίσουμε πως δε θα την πληρώσουν αρκετοί».

– Είσαι Κυπροποιημένος, μαθαίνεις για το νησί μας; «Φυσικά. Στην Κύπρο δεν έχουν αυστηρά μέτρα και μετρούν αρκετά κρούσματα λόγω χαραρότητας, ας μένει ο κόσμος σπίτι, έτσι ώστε να μην εξαπλωθεί ο Κορωνοϊός. 

– Σου λείπει το ποδόσφαιρο; «Ναί, με την Παναχαϊκή έχουμε ως στόχο την είσοδο στα «play-offs», ωστόσο μας έχει αποσυντονίσει η κατάσταση που επικρατεί. Οι φίλαθλοι θέλουν ποδόσφαιρο, όπως και εμείς, όμως προέχει η υγεία μας».

– Οι φιλοδοξίες σου; «Το συμβόλαιο με την Παναχαϊκή τελειώνει, αλλά δε γνωρίζω εάν θα μείνω στην ομάδα ή θα συνεχίσω αλλού την καριέρα μου. Δεν με ενοχλεί που όλα πηγαίνουν πίσω, ας μείνουμε σπίτι για το καλό μας».

– Το μήνυμα σου; «Μένουμε σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες, υπομονή σε όλο τον κόσμο».