«Διά πυρός και σιδήρου» νίκη της Αχαϊκής στο Σαραβάλι

Αχαϊός Σαραβαλίου-Αχαϊκή 1-2 ( 42′ Πρίφτης / 25′ Μπακάλης, 82′ Γεωργόπουλος)

Δοκάρι : 65′ Πρίφτης

Διαιτητής : Πετρόπουλος (Βασιλόπουλος-Αβραμοπούλου)

«Διά πυρός και σιδήρου» πέρασε η Αχαϊκή μέσα από το Σαραβάλι και απέννατι στον ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικό και «σκληροτράχηλο» Αχαϊό, παίρνοντας τελικά το πολυπόθητο «τρίποντο» χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ηλία Γεωργόπουλου, λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και αφού πιο πρίν είχε χρειαστεί ο Καραμανλής να κάνεις δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις που κράτησαν όρθιες τα «καναρίνια».

Μόλις στο 5’ λεπτό ο Δημητρακόπουλος δέχθηκε την κάθετη πάσα από τον Γεωργόπουλο, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λέσι που έδιωξε σωτήρια, ενώ στο 10’ λεπτό ο Αχαϊός απάντησε με το καλό φάουλ του Σακελλαρίου που μπλόκαρε ο Καραμανλής.

Στο 23’ λεπτό και μετά από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, ο Μπακάλης έκανε την κούρσα από τα αριστερά αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει με δύναμη, με τον Λέσι να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Η Αχαϊκή άνοιξε το σκορ στο 25’ λεπτό, όταν ο Δημητρακόπουλος με κεφαλιά-πάσα βρήκε εξαιρετικά τον αμαρκάριστο Μπακάλη, ο οποίος απέναντι από τον Λέσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 31’ λεπτό, όταν ο Πρίφτης με εξαιρετικό γυριστό σούτ ανάγκασε τον Καραμανλή να πραγματοποιήσει μια σπουδαία επέμβαση στο αριστερό του «γάμα», κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Αυτό όμως δεν έγινε στο 42’ λεπτό, όπου και πάλι ο επιθετικός των γηπεδούχων έπιασε ένα ασύλληπτο σούτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του νεαρού πορτιέρο της Αχαϊκής, για την ισοφάριση και το 1-1.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ακυρώθηκε τέρμα της Αχαϊκής με κεφαλιά ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες έψαξαν την νίκη, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και αυτοί και να θέλουν να φτάσουν στο γκόλ της νίκης απέναντι στην μεγάλη αντίπαλο τους.

Στο 48’ λεπτό το σούτ του Πρίφτη μπλόκαρε εύκολα ο Καραμανλής, ενώ στο 49’ λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Σακελλαρίου, ο Α.Κ. Σωτηρόπουλος πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Στο 52’ λεπτό ο Δημητρακόπουλος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μακριά από την εστία του Λέσι, ενώ στο 54’ λεπτό ήταν η σειρά του Πυρρή να πιάσει ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο έδιωκε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Αχαϊού.

Στο 57’ λεπτό και μετά από λάθος έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ο Δημητρακόπουλος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Λέσι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 65’ λεπτό ο Αχαϊός έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν στην σέντρα του Γκλαβά από τα αριστερά, ο Πρίφτης έπιασε το απευθείας βολέ και ανάγκασε τον Καραμανλή σε μια «τεράστια» απόκρουση στο αριστερό του «γάμα», με την μπάλα στην συνέχεια να βρίσκει και το δοκάρι της εστίας του.

Τελικά η Αχαίκή ήταν αυτή που έφτασε στην νίκη, όταν στο 83’ λεπτό ο Γεωργόπουλος έστειλε την μπάλα στο «γάμα» της εστίας του Λέσι και έδωσε μια δύσκολη όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι νίκη στην ομάδα του, η οποία παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Λέσι, Νικολόπουλος, Η. Σωτηρόπουλος (68’ Νάνος), Τσαούσογλου, Παντελής (86’ Θεοδωρόπουλος), Α. Ζ. Σωτηρόπουλος, Σακελλαρίου, Α. Σωτηρόπουλος (84’ Μπακλέσης), Πρίφτι, Μπαζάρογλου (71’ Καφεντζής), Γκλαβάς.

ΑΧΑΪΚΗ (Αλ. Γαβριλόπουλος): Καραμανλής, Ν. Φραγκούλιας, Πετρόπουλος, Παπαστεργίου, Μωραϊτης, Παρασκευόπουλος, Μπακάλης, Δημητρακόπουλος (90’ Βλασσόπουλος), Πυρρής, Δ. Φραγκούλιας, Γεωργόπουλος.