“Διαβολοβδομάδα” με πρώτο σταθμό την Ουλμ

Mετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας, ο Προμηθέας ρίχνεται ξανά στη μάχη, έχοντας μπροστά του μια πολύ απαιτητική και δύσκολη εβδομάδα, με τρεις αναμετρήσεις σε έξι ημέρες, αρχής γενομένης από το αποψινό ματς με αντίπαλο την Ουλμ στο «Δ. Τόφαλος», για την 14η αγωνιστική του 7Days EuroCup.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου έχει υποχωρήσει στην τελευταία θέση του ομίλου της με ρεκόρ 3-9 και πλέον κάθε παιχνίδι είναι και ένας «τελικός» για τους Πατρινούς, στην προσπάθεια που κάνουν να σώσουν την παρτίδα και να αναρριχηθούν στην προνομιούχο οκτάδα, ώστε να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Από την άλλη, η γερμανική ομάδα είναι σε σαφώς καλύτερη μοίρα, καθώς βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 6-7 και έρχεται στην Πάτρα με στόχο τη νίκη, η οποία θα την εδραιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις θέσεις πρόκρισης. Το παιχνίδι θα ξεκινήσεις στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας με την Ulm θα συγκεντρώνονται στο κλειστό Δ. Τόφαλος τρόφιμα (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.), προκειμένου όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές, σε μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΕΣΑΚΕ, που αγκάλιασε η ΚΑΕ Προμηθέας.

Η ΚΑΕ Προμηθέας αφιερώνει την αναμέτρηση της Τρίτης 8/3, Προμηθέας – Ουλμ, για το 7Days EuroCup, σε όλες τις γυναίκες, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η είσοδός τους για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι θα είναι δωρεάν.

Ο αντίπαλος

Η Ουλμ ιδρύθηκε το 2001 και γρήγορα καθιερώθηκε στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ανήλθε στη BBL τη σεζόν 2006-07 και έκτοτε δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, έχοντας ως μεγαλύτερο παράσημο τις δύο δεύτερες θέσεις, το 2011-12 και το 2015-16. Στην Ευρώπη αγωνίζεται ανελλιπώς από το 2012-13, χωρίς ωστόσο να έχει σημειώσει κάποια μεγάλη διάκριση, Διαχρονικά έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα της Ουλμ σπουδαίοι παίκτες, με σπουδαιότερο όλων τον Ντάνιελ Τάις, που πλέον αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Πλέον, η διοίκηση του συλλόγου έχει δώσει τα «κλειδιά» στον Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2019. Φέτος, η χρονιά ξεκίνησε μουδιασμένα, με αρκετές ήττες μαζεμένες στο ξεκίνημα, ωστόσο από τα τέλη Νοέμβρη η εικόνα της Ουλμ άλλαξε άρδην, με τους Γερμανούς να βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Στη BBL έχουν ανέβει στην 3η θέση με ρεκόρ 16-7, ενώ και η ευρωπαϊκή πορεία της ως τώρα κρίνεται ως θετική.

Player to Watch

Υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες στη φετινή Ουλμ, όμως αυτός που έχει αφήσει διάπλατα την υπογραφή του στην καλή σεζόν των Γερμανών, είναι ο Τζαρόν Σάμουελ Μπλόσομγκεϊμ. Ο 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ πραγματοποιεί ως τώρα μια εξαιρετική σεζόν, μετρώντας 14,3 πόντους και 5,1 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ σουτάρει με το ιδιαίτερα υψηλό 53% εντός παιδιάς και με 35% από το τρίποντο. Αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς, ενώ ενδεικτικό των εμφανίσεών του είναι πως έχουν αρχίσει να ηχούν «σειρήνες» από τη Euroleague για αυτόν, εν όψει του καλοκαιριού.

Με σύμμαχο την παράδοση

Τρεις φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι Προμηθέας και Ουλμ, με τους Πατρινούς να μετρούν ισάριθμες νίκες, οι δύο εκ των οποίων εκτός έδρας. Τη σεζόν 2019-20 οι δύο ομάδες βρέθηκαν ως αντίπαλοι στη φάση των ομίλων, με τους «Προμηθείς» να επικρατούν με σκορ 67-70 στη «Ratiopharm Arena» και στη συνέχεια με 82-77 στην Πάτρα. Φέτος, οι «Αχαιοί» πήραν το -έως τώρα- μοναδικό τους διπλό στη διοργάνωση, περνώντας νικηφόρα από τη Γερμανία (65-71), σε ένα ματς που από πλευράς Προμηθέα είχε διακριθεί ο Ρέι με 14 πόντους, ενώ στον αντίποδα, τα ισχυρά όπλα των Γερμανών είχαν σιγήσει, με τον Κλιπάιζ να διασώζεται με 22 πόντους.

Ζούρος: «Πρέπει να κοντρολάρουμε το ρυθμό»

Εν όψει του σημερινού αγώνα, ο τεχνικός της ομάδας, Ηλίας Ζούρος, τόνισε: «Στον αγώνα με την Ουλμ πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και ανταγωνιστικοί. Επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση, μετά τη διακοπή για τα παράθυρα των εθνικών ομάδων και είχαμε πολλές απουσίες από τις προπονήσεις εξαιτίας τραυματισμών και κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να βγούμε να παίξουμε σε υψηλά επίπεδα ενέργειας»

Αγραβάνης: «Κάθε αγώνας είναι τελικός για εμάς»

O Δημήτρης Αγραβάνης, έστειλε το δικό του μήνυμα για το παιχνίδι, αναφέροντας: «Το πλάνο μας είναι να συνεχίσουμε να μαχόμαστε. Είμαστε ακόμα στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση. Κάθε αγώνας είναι ένας τελικός για εμάς, ξεκινώντας από το ματς με την Ουλμ».