Διαμαντής Κανελλόπουλος: «Να φιλοξενήσουμε διοργανώσεις, στήριξη στα σωματεία της περιοχής»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ερυμάνθου Διαμαντής Κανελλόπουλος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο patragoal.gr και μίλησε, για τον τομέα του αθλητισμού της περιοχής, αλλά και για το μεγάλο στοίχημα που ακούει στο όνομα «Αυτοκινητοδρόμιο».

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κινήθηκε στο μεγαλύτερο φάσμα του αθλητισμού που αφορά το Δήμο Ερυμάνθου.

Ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα βελτίωσης ή δημιουργίας αθλητικών υποδομών, σε θέματα λειτουργίας των αθλητικών υποδομών του Δήμου, καθώς και στην φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων στην περιοχή.

«Η περιοχή μας διαθέτει ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Αχαΐας, το δημοτικό γήπεδο Χαλανδρίτσας. Πρέπει να διεκδικήσουμε διοργανώσεις (Σούπερ Καπ Αχαΐας, Κύπελλο Ερασιτεχνών και άλλους αγώνες).

Είμαστε ανοιχτοί να φιλοξενήσουμε διοργανώσεις. Θα είναι σημαντικό για την περιοχή, αλλά και για τις επιχειρήσεις της περιοχής.  Φυσικά πρέπει να προηγηθούν παρεμβάσεις για την βελτίωση των εγκαταστάσεων, ακόμα και δημιουργίας, ώστε να μπορούν να υπάρξουν και περισσότερες προπονητικές ώρες.

Εμείς θα κάνουμε τις σχετικές προτάσεις. Στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού και μπορούμε να διοργανώσουμε κάποιο μεγάλο τουρνουά».

«Στήριξη στα σωματεία της περιοχής»

Συμπληρώνοντας: «Αυτή τη στιγμή ο Δήμος εκπροσωπείται από πέντε σωματεία. Η Δόξα Χαλανδρίτσας (Α΄ Κατηγορία), ο Φαραϊκός και το Σταροχώρι (Β΄ Κατηγορία) και ο Πείρος Ισώματος με τον Αστέρα Λεοντίου στη Γ΄ Κατηγορία. Δυστυχώς δεν υπάρχει μια ομάδα στη ευρύτερη περιοχή της Τριταίας για να εκπροσωπεί την περιοχή, καθώς Θύελλα Σκιαδά και Τριταιϊκός δεν δήλωσαν συμμετοχή. Υπάρχει ένα γήπεδο στολίδι στο Σταυροδρόμι που φιλοξένησε στο παρελθόν αγώνες Δ΄ Εθνικής και πλέον δεν υπάρχει ομάδα στη περιοχή. Πρέπει να δοθούν τα κίνητρα στους παράγοντες.

Πρέπει ο Δήμος να βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση μέσω μιας έκτακτης επιχορήγησης στα σωματεία. Είναι δύσκολοι καιροί για τους παράγοντες και πρέπει να τους δώσουμε την ώθηση να συνεχίσουν, ώστε να έχουν και οι νέοι της περιοχής μας κίνητρα μέσω του αθλητισμού. Επικροτώ την προσπάθεια όλων των σωματείων. Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας υπάρχει αισιοδοξία. Μια ομάδα φίλων από το Λεόντιο δημιούργησε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Πρέπει να ανηφορίζουν ομάδες στη Χαλανδρίτσα για αγώνες. Αποτελεί αθλητικό τουρισμό για την περιοχή μας. Και το πιο μικρό ποσό να αφήσει, ένας φίλαθλος σε μια τοπική επιχείρηση (περίπτερο, καφετέρια, ταβέρνα) είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να το αναλογιστούμε και να βοηθήσουμε τα σωματεία».

Η δεύτερη σημαντική παρέμβασή του ήταν για την ανάπτυξη της περιοχής, που έχει άμεση σχέση με το αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας ένα έργο πνοής, που θα αναπτύξει τον Δήμο Ερυμάνθου.

 «Το έργο αυτό θα αλλάξει τον χάρτη της οικονομίας της περιοχής και γενικότερα του νομού, αφού θα φέρει επισκέπτες, μεγάλα brands εταιρειών της Formula 1 και της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της ορεινής Αχαΐας. Υπάρχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία και όλα είναι εφικτά. Μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, ενώ θα προκύψουν θέσεις εργασίας γι΄ όλη τη χρονιά».