Διασυρμός στη Γαλλία για τον Προμηθέα

Ο Προμηθέας ήταν νωθρός και χωρίς νεύρο μέσα στη Γαλλία, δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση της νίκης και ηττήθηκε φυσιολογικά από την πολύ πιο ψυχωμένη Μπουργκ (92-62), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 7Days EuroCup, μένοντας έτσι χωρίς νίκη στον θεσμό. Οι Πατρινοί δεν είχαν αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι τους, υπέπεσαν σε πολλά λάθη, ήταν πολύ άστοχοι, ενώ έχασαν και πάρα πολλά αμυντικά ριμπάουντ.

Πλέον, οι «Προμηθείς» καλούνται να δείξουν ένα καλύτερο ευρωπαϊκό πρόσωπο στη συνέχεια, αν θέλουν να μη μείνουν από πολύ νωρίς πίσω στην κούρσα της πρόκρισης. Προς το παρόν, η προσοχή στρέφεται στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις και στον αγώνα του Σαββάτου (6/11) κόντρα στον Άρη στην Πάτρα, ενώ για το 7Days EuroCup οι Αχαιοί θα υποδεχτούν την επόμενη Τετάρτη (10/11) την Τουρκική Μπούρσασπορ.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Το παιχνίδι στην Αρένα «Ekinox» ξεκίνησε με τον Λουίς Κασιμίρο να επιλέγει τους Γκάντι, Ρέι, Ρογκαβόπουλο, Μάιλς και Γκραντ στην αρχική πεντάδα. Στην πρώτη περίοδο οι Πατρινοί ήταν καλοί μέχρι τα μισά της, όπου παίρνοντας ενέργεια από Γκραντ και Ρέι προηγήθηκαν με 9-13. Από εκείνο το σημείο όμως οι Γάλλοι βελτίωσαν αρκετά την άμυνά τους, αλλά και την επίθεσή τους και έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 7-0 και με πρωταγωνιστή τον Μίκα πήραν αυτοί προβάδισμα (16-13 στο 6′). Ο Προμηθέας απάντησε προσωρινά με τρίποντο του Κέντρικ Ρέι, όμως οι γηπεδούχοι έβρισκαν στόχο κατά ριπάς από την περιφέρεια και με τους Ντάλτον, Μίκα και Μπενίτεζ έκαναν ένα νέο 7-0, φτάνοντας στο +7 (23-16 στο 9′). Ο Μάιλς απάντησε προσωρινά με τρίποντο με ταμπλό από την κορυφή, με τον Μπενίτεθ να απαντάει με σουτ από τα 6 μέτρα, διαμορφώνοντας το σκορ δεκαλέπτου (25-19).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου o Προμηθέας παρουσίασε μια ασυνήθιστα κακή εικόνα για τα δεδομένα του, παίζοντας κάκιστη άμυνα και άναρχο μπάσκετ στην επίθεση. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Γαλλική ομάδα να προηγηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά με καλάθι του Ντάλτον (31-21 στο 13′), ενώ λίγο αργότερα με μπροστάρη τον Πελός η διαφορά έφτασε στο +18 (41-23 στο 16′). Σε εκείνο το σημείο ήρθε μια παροδική αντίδραση για τους Αχαιούς, οι οποίοι με ένα σερί 6-2, μείωσαν σε 43-29 με καλάθι του Ρογκαβόπουλου. Η Μπουργκ ωστόσο βρήκε και πάλι απάντηση και με 5 διαδοχικούς πόντους του Τζουλιέν έφτασε μέχρι και το +19 (48-29 στο 18′). Στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους, οι «Προμηθείς» έδειξαν…σφυγμό και με δύο καλάθια του Χαντ και ένα τρίποντο του Μάιλς κατέβασαν τη διαφορά στους 14 (50-36), η οποία ήταν και αυτή που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Στην τρίτη περίοδο, οι «Προμηθείς» μπήκαν και πάλι…υπνωτισμένοι, κάτι που η Μπουργκ δεν άφησε ανεκμετάλλευτο και παίζοντας με πολύ περισσότερο νεύρο και ενέργεια, προηγήθηκε για πρώτη φορά με +21 (59-38 στο 23′), με τους Σουλαϊμόν και Μίκα να κάνουν θραύση. Οι «πορτοκαλί» προσπαθούσαν κατά διαστήματα να χτίσουν ένα δικό τους μομέντουμ, όμως το αμυντικό ριμπάουντ εξελισσόταν σε τεράστια «πληγή» για την ομάδα του Λουίς Κασιμίρο. Στα μέσα του δεκαλέπτου, ο Προμηθέας μείωσε στους 16 (63-47) , χάρη σε ένα καλό αμυντικό διάστημα, στην επίθεση όμως δυσκολευόταν πάρα πολύ να πάρει το ζητούμενο. Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες ήταν εκνευριστικά άστοχες, με τη Μπουργκ τελικά να ολοκληρώνει με buzzer beater του Ντάλτον και να διατηρεί διαφορά ασφαλείας, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο (67-49).

Στην τέταρτη περίοδο, οι Γάλλοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά και μάλιστα με τρίποντο του Σουλαϊμόν έφτασαν και πάλι στο +21 (70-49 στο 31′). Σε εκείνο το σημείο, ο Γκίκας έβγαλε μια αντίδραση και πρώτα με δικό του τρίποντο και έπειτα με ωραία δημιουργία στον Αγραβάνη βοήθησε τους Πατρινούς να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά στους 16 (70-54 στο 32′). Το ξέσπασμα αυτό δεν είχε διάρκεια όμως, με την Μπουργκ να κάνει ένα νέο επιμέρους σκορ 7-2 με Μίκα και Ρος να δημιουργούν πολλά προβλήματα στον Προμηθέα (77-56 στο 34′). Στα τελευταία λεπτά το σκορ ξέφυγε, με τους Τζουλιέν και Πελός να…διαλύουν την άμυνα των «πορτοκαλί», οι οποίοι έμειναν απλοί…παρατηρητές. Το τελικό 92-62 ήταν αυτό που σφράγισε την άκρως προβληματική εμφάνιση του Προμηθέα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-19, 50-36, 67-49, 92-62

O Λουίς Κασιμίρο μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για εμάς. Μόνο για μία περίοδο ουσιαστικά ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είχαμε πολλά λάθη, δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό των ριμπάουντ και δίκαια χάσαμε».