Διαφοροποιήσεις και εντός της κυβέρνησης για το θέμα του μητρώου

Το θέμα των χειρισμών του Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με το μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και την ποινή του αποκλεισμού των ομάδων που δεν θα πάρουν την αναγνώριση, δεν τυγχάνει απόλυτης συμπαράστασης και εντός της Νέας Δημοκρατίας. Και είναι φανερό πως οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι είναι μαζί του, κάποιοι όμως όχι.

Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που έγιναν κατά τη διάρκεια των κληρώσεων των πρωταθλημάτων και κυπέλλου στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τι ακριβώς είπε κάθε ένας από αυτούς:

Γ. Βλάχος: «Προσπάθησε, έδωσε παρατάσεις ο Αυγενάκης… Υπάρχουν αντεπιχειρήματα. Η δική μου προσέγγιση είναι με την πλευρά των σωματείων και όχι με το υφυπουργείο Αθλητισμού. Εύχομαι να βρεθεί λύση».

Β. Οικονόμου: «Το ποδόσφαιρο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχει μαϊμού σωματεία ή σωματεία-σφραγίδες. Αν δεν έχεις αθλητές και υποδομή, δεν συμμετέχεις στο πρωτάθλημα. Όσες ομάδες μετέχουν είναι υπαρκτές. Έπρεπε να μπει και μια τάξη σ’ αυτή τη χώρα στο αθλητικό οικοδόμημα. Ο Αυγενάκης καλά έκανε κι έφτιαξε το μητρώο σωματείων, εγκαταστάσεων και προπονητών. Πρώτη φορά μπήκε μια τάξη. Είχε μια αυστηρότητα όσον αφορά τα στοιχεία που ζητάει. Θα είμαστε κοντά σας».

Μ. Βορίδης: «Ο Αυγενάκης έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια. Θα υπάρχουν και αστοχίες όταν αναδιατάσσεις έναν χώρο. Η αναδιάταξη είναι σε σωστή κατεύθυνση. Σε κάποια πράγματα πρέπει να υπάρξει μια δεύτερη οπτική. Πολλές φορές ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».