Διπλό ελπίδας για παραμονή της Θύελλας Αιγίου

Φώτο αρχείου

Αναγέννηση Πατρών-Θύελλα Αιγίου 0-2 (37΄, 54’ πεν. Διαμαντόπουλος)

Διαιτητής : Ν. Μιχαλόπουλος

Σημαντικό διπλό σημείωσε η Θύελλα Αιγίου απέναντι στην Αναγέννηση Πατρών, με την Αιγιώτικη ομάδα να φτάνει τους 12 βαθμούς και να έχει ακόμα 6 από τα παιχνίδια με την Δόξα Χαλανδρίτσας και τον Ηρακλή Πατρών, ελπίζοντας πλέον βάσιμα σε σωτηρία στους 21 βαθμούς.

Αντίθετα η ομάδα του Σοφοκλή Παναγόπουλου που δικαιούταν κάτι καλύτερο λόγω εμφάνισης, υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Β’ Κατηγορία, με τα εναπομείναντα παιχνίδια να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Αιγιώτες ήταν αυτή που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 5’ με τον Καραΐνδρο, όταν από κάθετη του Διαμαντόπουλου στον Τσεκούρα, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αχυριάτη που έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.

Στο 8’ λεπτό και μετά από κόρνερ, ο Καραΐνδρος έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε σε εντυπωσιακή απόκρουση τον πορτιέρο της Αναγέννησης.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 10’ λεπτό με το καλό σουτ του Παντιώρα που απέκρουσε ο Ντόι, ενώ λίγο αργότερα η Αναγέννηση είχε νέα καλή στιγμή με τον Αλποχωρίτη.

Στο 27’ λεπτό και πάλι ο Αλποχωρίτης από καλή θέση και μετά από σέντρα του Μενύχτα, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 35’ λεπτό η Αναγέννηση Πατρών είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους, με τον Φραντζή σε τετ α τετ να μην μπορεί να κερδίσει τον Ντοί, ο οποίος κράτησε το 0-0.

Στο 37’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με ωραία ενέργεια και σουτ του Διαμαντόπουλου, η Αναγέννηση απάντησε με το δυνατό σουτ του Τζελεπή που μπλόκαρε σωτήρια ο Ντοί, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 0-1 για την ομάδα του Κυριάκου Αθανασίου.

Στο β’ μέρος συνεχίστηκε ο πολύ καλός ρυθμός και των δύο ομάδων, με την Αναγέννηση Πατρών να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 50’ λεπτό να ισοφαρίσει με τον Γκοτσόπουλο, κάτι που τελικά το πλήρωσε στο 54’ λεπτό, όταν σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τζελεπή και ο Μιχαλόπουλος έδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο Διαμαντόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας, γράφοντας το 0-2.

Στο 70’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Καραΐνδρου, ενώ στο 77’ λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων μετά από ωραία συνεργασία και σουτ του Νικολόπουλου, να στείλουν και αυτοί την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντόι.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκει στην Αναγέννηση Πατρών, όταν από πλεονεκτική θέση ο Γκοτσόπουλος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ντοί, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 0-2.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Σ. Παναγόπουλος): Αχυριάτης, Παντιώρας (65΄Ιωάννου), Μενύχτας, Πέτρου (65’ Ζαχαρόπουλος), Ξυπολιάς, Ρόδης, Αλποχωρίτης, Ράντος, Φραντζής, Τζελέπης (55’ Νικολόπουλος)

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ (Κ. Αθανασίου) : Ντοί, Κοντογιάννης, Νικολάου, Αθανασίου, Θεολόγος (55’ Ραπάι), Αποστολόπουλος (32’ Ράμος), Μαρδάς, Τσεκούρας (80’ Κάσα), Καραϊνδρος (80’ Τιμοθέου), Διαμαντόπουλος, Μυλωνάς (80’ Ραυτόπουλος).