Δύο γνώριμοι στη ενδεκάδα με τους γηραιότερους παίκτες της Γ΄ Εθνικής

Ένας από τους παίκτες που έχουν περάσει από την Παναχαϊκή τα προηγούμενα χρόνια συγκαταλέγεται στην γηραιότερη ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που παίζουν στη Γ΄ Εθνική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του goaltrikala.gr o Σέικ Γκαντιάνγκα είναι ένας από αυτούς. Ο μέσος από την Σενεγάλη που έχει γεννηθεί στις 30 Νοεμβρίου του 1979 και πέρασε από την Παναχαϊκή επί Football League και συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στη χώρα μας και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική με τη φανέλα του Παναρκαδικού.

Ο Σενεγαλέζος μέσος φόρεσε τη φανέλα της Παναχαϊκής στη Football League

Στη σχετική λίστα βρίσκεται και ο «δικός μας» Παναγιώτης Σχοινάς του Διαγόρα Βραχνεΐκων. Ξεκίνησε από τον ιστορικό Αετό Πατρών και έφτασε να παίζει στην Α’ Εθνική με αντιπάλους τον Ριβάλντο, τον Ζιοβάνι και άλλους παικταράδες με τη φανέλα της Βέροιας. 

Εθνικός Πατρών, Αχαϊκή, Πατραϊκός, Βέροια (Α’ Εθνική), Αναγέννηση Αρτας, Ζάκυνθος, Αίας Πατρών, Ολυμπιακός Λαμπετίου, Διαγόρας, Λιμνοχώρι, Πανμοβριακός, Ναυπακτιακός, Δόξα Παραλίας και πάλι Διαγόρας.

Bέβαια στη σχετική λίστα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και ο Κώστας Κωνσταντινίδης της Θύελλας Πατρών. Ο “Κόκος” ξεκίνησε από τον ιστορικό Αχιλλέα Πατρών, εν συνεχεία μεταπήδησε στην Παναχαϊκή το 1999 και στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής μέχρι το 2003.

Μετέπειτα φόρεσε την φανέλα της Θύελλας Πατρών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τρεις χρονιές. Το 2006 βρέθηκε στην Καλαμάτα και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής για δύο χρόνια και αργότερα μετακόμισε για το «σμαραγδένιο» νησί της Ρόδου, αφού αποτέλεσε μέλος του Διαγόρα μέχρι το 2010 στην Β’ Εθνική.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης της Θύελλας Πατρών από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα στης Γ΄ Εθνικής

Για μισό χρόνο αγωνίστηκε στον Ιωνικό και στην Β’ Εθνική και μετά επέστρεψε στην Παναχαϊκή με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το 2013 μετακόμισε στο γειτονικό νομό όπου έπαιξε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με την ομάδα του Πανηλειακού και μετά στον ΠΑΟ Βάρδας που εκεί πέρα από την προσφορά του εντός αγωνιστικών γραμμών βοήθησε και στην οργάνωση της ομάδας.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης επέστρεψε και πάλι στην Παναχαϊκή κατακτώντας ένα ακόμα πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική με την «κοκκινόμαυρη» ομάδα επιστρέφοντας ξανά για ένα χρόνο στην ομάδα της Βάρδας. Λίγο πριν μεταγραφεί στην Θύελλα αγωνίστηκε με τα χρώματα του Διαγόρα Βραχνεΐκων και τραυματίστηκε.

Η λίστα με τους 10 γηραιότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται φέτος στη Γ΄Εθνική:

Κώστας Νεμπεγλέρας 44 Ηρακλής Λάρισας

Δημήτρης Καρατζιοβαλής 43 Θερμαϊκός Θέρμης

Δημήτρης Ρίζος 42 Δόξα Θεολόγου

Θανάσης Τόλιος 42 Αναγέννηση Γιαννιτσών

Παναγιώτης Σχοινάς 41 Διαγόρας Βραχνέικων

Κώστας Ζαφείρης 41 Διγενής Νεοχωρίου

Τάσος Κυριάκος 40 Διαγ. Στεφανοβίκειου

Γιώργος Λαμπρόπουλος 39 Πανηλειακός

Σέϊκ Γκαντιάγκα 39 Παναρκαδικός

Ηλίας Μανίκας 39 Δίας Δίου