Δύο στα δύο και με ανατροπή για την Αχαϊκή (photos)

Αχαϊκή-Αχαιός Σαραβαλίου 4-1 (34′ πεν., 54′ Αναγνωστόπουλος, 40′ Μπακάλης, 84′ Δημητρακόπουλος / 2′ αυτ. Πετρόπουλος)

Χαμένο πέναλτι : 89’ Αναγνωστόπουλος (απόκρουση Λέσι)

Διαιτητής : Πετρόπουλος (Ζούλης-Πλατανιάς)

Σε ένα παιχνίδι που η Αχαϊκή αντιμετώπισε για 30 λεπτά σοβαρά προβλήματα από τον καλοστημένο και μαχητικό Αχαϊό Σαραβαλίου, τα «καναρίνια» κατάφεραν να ανατρέψουν την εικόνα και να φτάσουν τελικά σε μια ευρεία νίκη με σκορ 4-1.

 Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την ομάδα του Σαραβαλίου στο 1’ λεπτό, με το σουτ του Νάνου έξω από την περιοχή να περνάει ωηλά από τα δοκάρια του Πάγκαλου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό και μετά το γύρισμα με κεφαλιά του Πετρόπουλου προς τον Πάγκαλο, η μπάλα πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και με την βοήθεια του αέρα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 11’ λεπτό ο Πυρρής έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 17’ λεπτό ο Λέσσι προλαβαίνει τον Πυρρή πριν γίνει απειλητικός και με τα πόδια διώχνει την μπάλα, ενώ ο πορτιέρο του Αχαϊού στο 19’ λεπτό απέκρουσε εκ νέου σουτ του επιθετικού της Αχαϊκής.

Στο 34’ λεπτό έγινε μια φάση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς φιλοξενούμενων, αφού σε μια σέντρα από τα δεξιά και στην διεκδίκηση της μπάλας αρκετών ποδοσφαιριστών στον αέρα, ο ρέφερι Πετρόπουλος υπέδειξε παράβαση πέναλτι την οποία μετουσιώσε σε γκόλ ο Αναγνωστόπουλος για το 1-1.

Τρία λεπτά μετά ο ίδιος ποδοσφαιριστής σούταρε άουτ, ενώ η απάντηση του Αχαϊού ήταν η κεφαλιά του Παντελή που έφυγε ελάχιστα έξω, μετά την εκτέλεση φάουλ του Κασπίρη.

Στο 40’ λεπτό ήρθε η ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους, αφού ο Μπακάλης με ωραία ενέργεια από το κέντρο του γηπέδου και πλασέ, σημείωσε το 2-1 και έβαλε «οδηγό» στο σκορ την ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου.

Με την έναρξη του β’ μέρους η Αχαϊκή έχασε μεγάλη ευκαιρία με την σέντρα σούτ του Σουρανή που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 50’ λέπτό σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Το 3-1 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 54’ λεπτό με δυνατό σούτ έξω από την περιοχή του Αναγνωστόπουλου στην αριστερή γωνία του Λέσι, με τους φιλοξενούμενους να απαντάνε με το σουτ του Πρίφτη που πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 67’ λεπτό οι Σαραβαλιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι, με τον Πάγκαλο να διώχνει σωτήρια το κοντινό πλασέ του Νίκου Ανδριέλου, ενώ στο 74’ και μετά από εξαιρετική συνεργασία του Θεοδωρόπουλου με τον Μπαζάρογλου, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι από τον Πάγκαλο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και έχασε την ευκαιρία να μειώσει για την ομάδα του σε 3-2.

Στο 75’ λεπτό το σουτ του Κασπίρη πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 84’ λεπτό ο Δημητρακόπουλος που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα, σημείωσε το 4-1 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του.

Μάλιστα ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 89’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον ΧαΊκάλη, αλλά ο Λέσι απόκρουσε την εκτέλεση του Αναγνωστόπουλου.

ΑΧΑΪΚΗ (Αλ. Γαβριλόπουλος): Πάγκαλος, Γεωργόπουλος, Αναγνωστόπουλος (90’ Ν. Φραγκούλιας), Πετρόπουλος (76’ Μωραϊτης), Παπαστεργίου, Μπακάλης (89’ Ζέλος), Παρασκευόπουλος, Γερασιμόπουλος, Φραγκούλιας, Σουρανής, Πυρρής (82’ Δημητρακόπουλος).

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Λέσι, Νικολόπουλος, Νάνος (38’ Καφεντζής), Σωτηρόπουλος, Τσάκας (73’ Χαϊκάλης), Παντελής (60’ Μπίστιχας), Γκλαβάς, Ανδριέλος, Πρίφτι (62’ Θεοδωρόπουλος), Μπαζάρογλου, Κασπίρης.

Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση μέσα από την σελίδα της Αχαϊκής στο Facebook