Δύσκολη νίκη στο φινάλε για τον Απόλλων Εγλυκάδας

Με την υποψία της “γκέλας” φλέρταρε έντονα ο Απόλλων Εγλυκάδας, αλλά στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει κόντρα στην Άβυθο 2017 και να βρεθεί στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 49 βαθμούς στο -5 από την ΑΕ Δρεπάνου και στο +1 από τον Πανιώνιο Αχιλλέας Αγυιάς, έχοντας ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Άρη Πλέγα μπήκε πολύ πιο δυνατά και αποφασιστικά από τον αντίπαλο της και μόλις στο 6′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τέρμα του Παντελή. Η Άβυθος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 18′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κανάγια.

Στην συνέχεια η Άβυθος πήρε τα ηνία της αναμέτρησης αλλά χωρίς να γίνει απειλητική μπροστά από την εστία του Κυρίτση. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56′ ο Θάνος Κερπινινιώτης αντίκρυσε την 2η κίτρινη κάρτα του Διαιτητή και άφησε τον Απόλλων με δέκα ποδοσφαιριστές.

Στο 80′ ήταν η σειρά της Αβύθου να μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς ο Λυμπέρης αντίκρυσε την 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο χτύπημα τον τερματοφύλακα (ο οποίος σε αυτή την φάση τραυματίστηκε)

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες οδεύουν με τον βαθμό της ισοπαλίας ήρθε στο 87′ ο Σάββας Ασλανίδης με φοβερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 90′ με πλασέ ο Ντίνος Κερπινινιώτης. Πλέον με αυτή την ήττα η υπόθεση παραμονής για την ομάδα του Λεωνίδα Κατσαρέλια δυσκόλεψε αρκετά καθώς βρίσκεται στο -10 από την 10ή θέση και από τον Αστέρα Τέμενης.

Αντιθέτως ο Απόλλων Εγλυκάδας με ψυχολογία στα ύψη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ Πάτρας με στόχο την νίκη και να εδραιωθεί στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Συνθέσεις:

Απόλλων Εγλυκάδας (Άρης Πλέγας): Κυρίτσης (81′ λ.τ. Χασανδρινός), Θ.Κερπινιώτης, Σκόνδρας, Καραβότας, Π.Χριστόπουλος, Σαριδάκης (46′ Μπαλάσης), Στεργίου (46′ Κορκόντζηλας), Γελάσιος (59′ Ανδριακόπουλος), Μανιάτης, Κ.Κερπινιώτης, Παντελής (74′ Ασλανίδης).

Άβυθος 2017 (Λεωνίδας Κατσαρέλιας): Χατζάι, Παπαγεωργίου, Χ.Χριστόπουλος, Μακρής, Μπιρμπίλης (94′ Γεωργόπουλος), Αγγελόπουλος (68′ Πολυχρονόπουλος), Ευθυμίου, Κανάγιας, Λυμπέρης, Γκοτσόπουλος, Φιλιππάτος.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς