Δύσκολη πρόκριση για τον Πυρσό

Διαιτητής: Ταξιάρχης (Ασημακόπουλος-Γαλάνης)

Το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του κυπέλλου ερασιτεχνών πανηγύρισε ο Πυρσός που επικράτησε δύσκολα 3-1 στην παράταση κόντρα στον Ρωμανό (1-1 κανονική διάρκεια).

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αυγερινός Λόης καθώς σημείωσε δύο τέρματα και είχε και μία ασίστ και ήταν ο παίχτης κλειδί στην υπόθεση πρόκρισης για την ομάδα του.

Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Πλώτα άνοιξαν το σκορ στο 29′ όταν ο Αυγερινός Λόης έκανε το σουτ εκτός περιοχής η μπάλα αρχικά χτύπησε στο δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 44′ ο Ρωμανός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν μετά από λάθος της άμυνας του Πυρσού στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Ρωμανός βγήκε σε αντεπίθεση δύο εναντίον ενός ο Μπαρογιάννης έδωσε πάσα στον Καραβούλια, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Να αναφέρουμε πως σε αυτήν την φάση χτύπησε στο σαγόνι ο κεντρικός αμυντικός του Πυρσού Δημήτρης Μαρουλάς ο οποίος μετά τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του γηπέδου έσπευσε γρήγορα για το νοσοκομείο καθώς έπρεπε να προβεί σε ράμματα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 58′ ο Ρωμανός ισοφάρισε με μακρινό σουτ του Νίκου Θωμά.

Σε μια φάση όπου οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα, καθώς δόθηκε ανάποδο πλάγιο εις βάρος του Πυρσού και δευτερόλεπτα μετά δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 78′ ο Δημήτρης Φράγκος έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του  Πυρσού καθώς βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του το σταμάτησε ο τερματοφύλακας και κράτησε το ένα ένα.

Στην παράταση όπως ήταν λογικό ο Πυρσός κατάφερε να βγάλει την ανωτερότητα του στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να σημειώσει δύο τέρματα και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Αρχικά στο 102′ ο Αυγερινός Λόης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μάριος Τσαπικούνης αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά για να γράψει το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης όπως ήταν λογικό ο Ρωμανός ανέβασε τις γραμμές του για να καταφέρει να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και στην αντεπίθεση χτύπησε ο Αυγερινός Λόης ο οποίος με πλασέ από πλάγια θέση στο 110′ έγραψε το 1-3 και τελείωσε το παιχνίδι.

Συνθέσεις:

ΡΩΜΑΝΟΣ (Ανδρέας Παναγιωτόπουλος):  Γ. Παναγιωτόπουλος, Αποστολόπουλος (46’Νικολόπουλος), Καμίσης(46’Κομνηνός), Λυκούδης, Βλάχος (108’Παπάκος),Δριμάλας, Κουκής, Κωστόπουλος, Μπαρογιάννης (61’Θ.Αγγελόπουλος), Τσιμεράκης (36’Καραβούλιας), Θωμάς (76’Π.Αγελλόπουλος).

ΠΥΡΣΟΣ (Κώστας Πλώτας) : Μάρκου, Μαχμούντ, Ανδ.Λόης, Τσαπικούνης, Μαρουλάς (46’Μπασιλάρης),Λέρης, Αντωνόπουλος (116’Βασιλάρης), Αθανασόπουλος (91’Γ. Σκούτας),Φράγκος, Αυγ.Λόης, Α.Σκούτας (46’Γιαννόπουλος).

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς