Δ. Τσακμάκης: «Μονόδρομος ο πρωταθλητισμός για την Παναχαϊκή»

Ο Δημήτρης Τσακμάκης μίλησε στο another football day για την επιβλητική νίκη της Παναχαϊκής επί της ΑΕΚ Β (4-0), τον στόχο των Αχαιών αλλά και εκτός έδρας ματς που ακολουθεί κόντρα στον Ηρόδοτο.

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στις νίκες η Παναχαϊκή. Οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν με το εμφατικό 4-0 στο «Κώστας Δαβουρλής» της ΑΕΚ Β για την 12η αγωνιστική της Betsson Super League 2.

Ο αμυντικός των Αχαιών και σκόρερ του πρώτου τέρματος Δημήτρης Τσακμάκης μίλησε στο another football day, για την σημασία που έχει το αποτέλεσμα αυτό για την ομάδα της Πάτρας, την αφιέρωση αυτής στον οπαδό της ομάδας Φώτη Φωτεινόπουλο που έφυγε πρόσφατα από την ζωή, ενώ αναφερόμενος στον στόχο της ομάδας τόνισε ότι αυτός δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό.

Η Παναχαϊκή πέτυχε μια επιβλητική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ Β. Το αποτέλεσμα αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι αποτέλεσμα ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας;

«Ναι μας δίνει ψυχολογία. Αφήσαμε πίσω μας γρήγορα ένα αρνητικό αποτέλεσμα, Πετύχαμε μια επιβλητική νίκη και σίγουρα μας δίνει ψυχολογία για την συνέχεια».

Με δεδομένο ότι η ομάδα προερχόταν από την ήττα απέναντι στην Κηφισιά υπήρχε πίεση για τη νίκη προκειμένου να διατηρηθείτε κοντά στην πρώτη θέση;

«Κοιτάξτε εμείς πάντα παίζουμε για τη νίκη. Η ομάδα είναι έτσι. Έχουμε κόσμο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Οπότε κάθε Σαββατοκύριακο θα παίζουμε για τη νίκη».

Το ότι καταφέρατε να πάτε στα αποδυτήρια με 2-0 ήταν κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο για εσάς όσον αφορά το β΄ημίχρονο;

«Εννοείται. Πάντα μια καλή αρχή φέρνει και ένα καλύτερο τέλος. Εμείς κρατήσαμε. Ήμασταν προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή μας. Κάναμε αυτό που έπρεπε και πετύχαμε αυτά τα τέσσερα γκολ».

Τι ήταν αυτό που είπατε στα αποδυτήρια μεταξύ σας για την συνέχεια;

«Είπαμε ότι θα συνεχίσουμε το πλάνο μας, γιατί βλέπαμε ότι το πάμε καλά. Διορθώσαμε κάποιες λεπτομέρειες και πιστεύω ότι φέραμε το παιχνίδι εις πέρας. Με τον καλύτερο τρόπο, που θα μπορούσαμε».

Να υποθέσω ότι η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου της ομάδας Φώτη Φωτεινόπουλο που έφυγε πρόσφατα από την ζωή;

«Εννοείται είχαμε ένα κίνητρο παραπάνω, γιατί ήταν οπαδός. Μας ακολουθούσε παντού και ήταν ένα κίνητρο παραπάνω, για αυτό τον άνθρωπο που χάθηκε άδικα».

Πριν από το παιχνίδι περιμένατε μια τέτοια νίκη με ευρύ σκορ απέναντι στην ΑΕΚ Β;

«Όπως είπα και πριν εμείς πάμε πάντα για τη νίκη. Τώρα δύσκολη ή εύκολη όλες νίκες είναι… Εντάξει μετά άνοιξε το παιχνίδι βγήκαν οι αντίπαλοι μπροστά βρήκαμε περισσότερους κενούς χώρους και το εκμεταλλευτήκαμε».

Μπορεί η Παναχαϊκή να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την άνοδο;

«Εμείς έτσι πάμε. Αυτό μας έχει περάσει ο προπονητής μας και η ομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είναι μονόδρομος ο πρωταθλητισμός για την Παναχαϊκή».

Επόμενο παιχνίδι σας είναι εκτός έδρας με τον Ηρόδοτο. Αυτό το ματς με δεδομένο ότι παίζετε με μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «παγίδα»;

«Εννοείται. Όλα τα ματς είναι τελικοί για εμάς. Είναι τελικοί και το βλέπουμε ξεχωριστά, δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Πάμε για τη νίκη κάθε Κυριακή, δεν αλλάζει αυτό».