Εθνική Ανδρών: Κλήση για Κυριακόπουλο και άλλα νέα πρόσωπα

Με έξι νέα πρόσωπα και χωρίς Βλαχοδήμο οι κλήσεις του Τζον Φαντ Σιπ στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο Ολλανδός τεχνικός ανακοίνωσε παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για τα ματς με Σλοβενία (3/9) και Κόσοβο (6/9) για το Nations League και ανάμεσά τους είναι ο Πατρινός ποδοσφαιριστής, Γιώργος Κυριακόπουλος της ιταλικής Σασσουόλο.

Παράλληλα, νέα πρόσωπα είναι επίσης οι Μιχαϊλίδης (ΠΑΟΚ), Ρότα (Φορτούνα Σιτάρντ), Σβάρνας (ΑΕΚ) και Φούντας (Ραπίντ Βιέννης) και ο Χρήστος Τζόλης του ΠΑΟΚ.

Έκπληξη αποτελεί η μη κλήση του Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ενώ ο Παντελής Χατζηδιάκος, που υπέστη ρήξη χιαστού τον περασμένο Νοέμβριο κι ενώ ήταν βασικός στα ματς της γαλανόλευκης που είχαν προηγηθεί, είναι εκτός. Όπως και ο Παπασταθόπουλος, αλλά και ο Μανωλάς, που παραμένουν εκτός πλάνων.

Αναλυτικά οι κλήσεις: Μπάρκας, Διούδης, Πασχαλάκης, Τσιμίκας, Γιαννούλης, Μπακάκης, Ρότα, Σιόβας, Μιχαηλίδης, Σταφυλίδης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπακασέτας, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Κυριακόπουλος, Μάνταλος, Φούντας, Παυλίδης, Κουλούρης, Λημνιός, Τζόλης, Μασούρας.

«Μετά τη 10μηνη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων των εθνικών ομάδων λόγω της πανδημίας, επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση πάντα προσηλωμένοι στο «πλάνο Κατάρ» και την άμεση διπλή προτεραιότητα, αφενός να χτίζουμε μια νέα και συγχρόνως ανταγωνιστική ομάδα και αφετέρου να επιζητούμε υψηλά επίπεδα απόδοσης και καλά αποτελέσματα.

Επανερχόμενοι μετά την ιδιαιτερότητα του τελευταίου 10μήνου, είναι σαφές ότι η υλοποίηση των στόχων μας απαιτεί τη συγκέντρωση, την αποφασιστικότητα και την προσήλωση όλων στην ομάδα και τον τρόπο λειτουργίας της.

Σε αυτό το πλαίσιο διατηρούμε τις κεντρικές Αξίες της ομάδας μας και δίνουμε πάλι ευκαιρίες στους παίκτες να δείξουν ότι θέλουν να παίξουν για την τιμή, το κύρος και τη διάκριση της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ανυπομονούμε για τα επερχόμενα παιχνίδια», δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.