Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Δημοτικό γήπεδο Πετρωτού * Αυτοψία και στο Σαραβάλι (pics)

του Νίκου Παπαστεφανάτου

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Δημοτικό γήπεδο Πετρωτού για το οποίο ο Δήμος Πατρέων έχει σπαταλήσει αρκετά χρήματα. 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, σε πολλά σημεία τα μπουκάλια και τα κάθε λογής τρόφιμα έχουν κατακλίσει το χώρο, ενώ τα σκουπίδια και οι πέτρες συμπληρώνουν με το χειρότερο τρόπο την άσχημη εικόνα.

Άνθρωποι που αθλούνται στο γήπεδο απευθύνουν παράκληση προς τους αρμόδιους, να ασχοληθούν με το θέμα, καθώς πρόκειται για ένα χώρο άθλησης που θα πρέπει να αποτελεί στολίδι για την περιοχή μας.

Βέβαια, η πόρτα του γηπέδου Πετρωτού έχει παραβιαστεί, ενώ αρνητική εντύπωση προκαλεί και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που δεν θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν.

Επίσης, έχουν σκιστεί τα δίχτυα και έχει κοπεί μέρος της εστίας!

Πραγματικά προκαλεί θλίψη το γεγονός  αλλά να τονίσουμε ότι είχαμε ενημερώσει εδώ και ένα μήνα του αρμόδιους.

Στο Δημοτικό γήπεδο Σαραβαλίου η κατάσταση είναι σαφώς διαφορετική καθώς τα σκουπίδια είναι λιγότερα, αλλά καταστράφηκαν τα λίγα καθίσματα που είχαν τοποθετηθεί στην εξέδρα, ενώ έχουν κοπεί σύρματα σε αρκετά σημεία του γηπέδου, ώστε να υπάρχει πρόσβαση.  Σίγουρα η παρουσία των ανθρώπων του Αχαιού Σαραβαλίου στο γήπεδο προφανώς αποτρέπει και τις περαιτέρω ζημιές.

Συμπέρασμα. Δεν φταίει μόνο η Δημοτική Αρχή, αλλά και όσοι χρησιμοποίησαν το διάστημα της καραντίνας τα γήπεδα. Όταν δεν σέβεσαι σαν άνθρωπος αυτό που σου έδωσαν για να αθληθείς, μην περιμένετε να αλλάξει κάτι.

Θέλουμε να φτιάχνουν γήπεδα. Οκ, δεκτό.

Αλλά είμαστε έτοιμοι να τα σεβαστούμε; Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε πολιτισμό;

Δε νομίζω…

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες: