Εισήγηση στην ΕΠΟ για κατάργηση του -6 για τη μη αδειοδότηση

    Με ψήφους 8-6, η Super League αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ να απαλειφθεί η ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

    Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και με ψήφους 8-6, οι συμμετέχουσες ΠΑΕ αποφάσισαν ότι από τη νέα σεζόν (2020-21) δεν θα υφίσταται η ποινή του -6.

    Επιπλέον, στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε ο περιορισμός των μεταγραφών με ψήφους 8-7, για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, καθώς και η κατάργηση του προστίμου των 20.000 ευρώ που προβλεπόταν για τις ομάδες που δεν έπαιρναν άδεια συμμετοχής λόγω δυσκολίας βιωσιμότητας.

    Να μην αφαιρούνται βαθμοί από τις ΠΑΕ που δεν εξασφαλίζουν πιστοποιητικό συμμετοχής ψήφισαν οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία και Ολυμπιακός. Την αφαίρεση 3 βαθμών αντί 6 ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος, ΟΦΗ και λευκό η ΕΠΟ.

    Ακολούθως υπήρξε και νέα ψηφοφορία, όπου με ψήφους 8-7 επιβλήθηκε περιορισμός μεταγραφών για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Υπέρ του περιορισμού των μεταγραφών ψήφισαν οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ και ΕΠΟ και κατά οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία.

    Τέλος, αποφασίστηκε και η κατάργηση του προστίμου των 20.000 ευρώ, ποινή που προβλεπόταν για τις ομάδες που δεν έπαιρναν άδεια λόγω προβλήματος βιωσιμότητας.

    Πηγή: mikriliga.com