Εκπληκτική η πορεία του Εθνικού Πατρών

Ο Εθνικός Πατρών βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας με συνολικά 42 βαθμούς και απέχει 8 βαθμούς από την 1η θέση που βρίσκεται η Δόξα Νιφορεΐκων.

Η ομάδα του Κυριάκου Θούα ξεκίνησε πολύ άσχημα την χρονιά, καθώς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές μετρούσε ισάριθμες ήττες και μάλιστα και μία ήττα βαριά καθώς την 2η αγωνιστική ηττήθηκε από την Α.Ε. Σταροχωρίου με σκορ 6-0.

Την 4η αγωνιστική όμως ο Εθνικός κατάφερε να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο, καθώς απέδρασε με το διπλό από την έδρα της Δόξας Νιφορεΐκων ένα αποτέλεσμα που άλλαξε προς το καλύτερο την ψυχολογία της ομάδας.

Απίστευτο πρωτάθλημα από το Μιχάλη Κυδωνιάτη που διανύει δεύτερη νεότητα

Μετά από αυτήν την νίκη οι «μπλε» έχτισαν ένα σερί 15 ματς χωρίς ήττα, αλλά αυτό το σερί το “έσπασε” η Δόξα Νιφορεΐκων την 19η αγωνιστική όπου κατάφερε να κερδίσει τον Εθνικό με σκορ 2-1 και επί της ουσίας να τελειώσει τα όνειρα τίτλου για τον ιστορικό σύλλογο.

Στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται οι Νίκος Αναγνωστόπουλος, Ταξιάρχης Κάππας, Χρήστος Μούγκουλης (μεταγραφή τον Ιανουάριο) που αποτελούν πολυτέλεια για τη Β΄ Κατηγορία καθώς είναι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε ανώτερες κατηγορίες και έχουν μεγάλη εμπειρία.

Μεταγραφή από το “πάνω ράφι” ήταν ο Νίκος Αναγνωστόπουλος με μεγάλη θητεία σε ομάδες Γ΄ Εθνικής, όπως ήταν λογικό έκανε τη διαφορά

Η καλύτερη στιγμή στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Κυριάκου Θούα είναι η μεγάλη νίκη με ανατροπή την 17η αγωνιστική κόντρα στο Σταροχώρι με σκορ 2-1 μία νίκη που έβαλε για τα καλά τον Εθνικό στο κόλπο της ανόδου και πήρε και μια μικρή “εκδίκηση” για την βαριά ήττα του πρώτου γύρου.

Επίσης η ομάδα μετράει και δύο ευρείες νίκες κόντρα σε Αχαϊκό και Περιβόλα με σκορ 7-1 και 5-2 αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Σώζος με 9 τέρματα, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του στο σκοράρισμα ήταν οι Κυδωνιάτης, Αναγνωστόπουλος, Μπακερτζής,Κακαφώνης και Θοδωρή.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς