Εκτός ΚΥΑ μετά από απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη!

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκης, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ και τον Μάκη Τσίλκο, σχολίασε την απόφαση της Super League 2 να αναστείλει το πρωτάθλημα λόγω διαφωνίας με την κατανομή των χρημάτων από τη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος και αναφέρθηκε στα κριτήρια για τη χρηματοδότηση των επαγγελματικών λιγκών από το κράτος.

Μεταξύ άλλων είπε:

“Όταν υπάρχει θέμα με τη διαιτησία και κάνουν πως δεν είδαν, όταν υπάρχουν αναφορές για χειραγωγημένα παιχνίδια και κάνουν πως δεν είδαν, όταν για την ΕΕΕΠ το πρωτάθλημα τους είναι “άκρως επικίνδυνο” για λόγους χειραγώγησης αγώνων…

Αυτά είναι τα κριτήρια και τα γνωρίζουν. Τα γνωρίζει ο εκπρόσωπος του ο κ. Λεουτσάκος.Αν δεν προφυλάξουν οι ίδιοι το προϊόν τους να μην απαιτούν.

Eιναι προκλητικό να κουνούν το δάχτυλο στο κράτος. Και τι κάνουν;

Σταμάτουν το πρωτάθλημα αντί να πουν κι ευχαριστώ.Όσοι θιχθούν από αυτήν την απόφαση είναι διασφαλισμένοι και μέσω της εγγυητικής επιστολής και μέσω άλλων τρόπων, για τους οποίους έχουμε προνοήσει.

Δεν ξέρω αν αποφάσισαν αυθόρμητα ή είναι υποκινούμενοι. Εμείς προχωράμε την ΚΥΑ για τις υπόλοιπες λίγκες και όταν αποφασίσουν εδώ θα είμαστε.

Να αποδεχθούν την πρϋπόθεση για καθαρό πρωτάθλημα, από το να μας κουνάνε το δάχτυλο και να ζητούν μέσω τρίτων συναντήσεις με τους πιο ήρεμους ή τους πιο άγριους.

Δεν φαίνεται να υπάρχει καθαρό πρωτάθλημα στη Super League 2 κι αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι φορείς και τα στοιχεία.

Κάνουν ότι δε γνωρίζουν.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Αρκετά το ψέμα.

Η κοινωνία θέλει καθαρό ποδόσφαιρο. Έχουμε εικόνα ως προς τα χειραγωγημένα παιχνίδια.”.

Επίσης ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θ’ ανοίξει το μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων για όσα σωματεία θέλουν να εγγραφούν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους.