Ενδιαφέροντα στατιστικά από την αγωνιστική

intime news

Ο Εργοτέλης με σκορ ρεκόρ και ο Διαγόρας με το αγαπημένο του 1-0 προχώρησαν, ενώ το θεαματικό γκολ του Κρίστιαν Κούστα συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη στον ΟΦ Ιεράπετρας.

Ο Εργοτέλης και ο Διαγόρας Ρόδου ήταν οι μοναδικές ομάδες από την πρώτη… δεκάδα της βαθμολογίας που νίκησαν και απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τις υπόλοιπες, σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι κρητικοί έφτασαν τις εννέα νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια, ενώ είχαν χάσει τα δύο πρώτα στην έδρα τους! Μάλιστα στο Παγκρήτιο, αφού έχασαν από Ιωνικό και Λεβαδειακό, μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες. Οι Ροδίτες είναι δύο βαθμούς πίσω από τον Εργοτέλη. Από τότε που ο Εργοτέλης τον νίκησε 2-0, στις 14 Φεβρουαρίου, ο Διαγόρας έχει κάνει πέντε διαδοχικές νίκες και τις πέντε με 1-0!

Τα άλλα σημαντικά παιχνίδια των ομάδων της πρώτης εξάδας έμειναν στην ισοπαλία και το ενδιαφέρον πλέον μεταφέρεται στην 14η αγωνιστική, κυρίως στο παιχνίδι Λεβαδειακός – Εργοτέλης. Αφού μεσοβδόμαδα κλείσει η μία από τις δύο αγωνιστικές εκκρεμότητες με το παιχνίδι Ξάνθη – Δόξα Δράμας.

Ο ΟΦ Ιεράπετρας μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε 3-2 στην Άρτα της ΑΕ Καραϊσκάκης και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην κατηγορία, όπου παίζει για πρώτη φορά φέτος.

Γεγονός του αγώνα το θεαματικό γκολ του Κρίστιαν Κούστα, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και είναι από τα καλύτερα της σεζόν. Ο 24χρονος Αλβανός επιθετικός, που έπαιζε πέρσι στην ΑΕ Καραϊσκάκης, είναι ανιψιός του παλιού διεθνή σέντερ φορ Σοκόλ Κούστα, που έχει παίξει στον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Πόντου στην Α’ Εθνική.

Στους σκόρερ ο Ματίας Κάστρο δεν πέτυχε γκολ και παρέμεινε στα επτά, ενώ ο Ηλίας Τσέλιος ανέβηκε στα τέσσερα, φτάνοντας το Μιχάλη Μπαστακό και τον Νταμιάνο Γκίνη.

Με τα έξι γκολ ο Εργοτέλης έχει πλέον την καλύτερη επίθεση με 18 τέρματα, ενώ με το Διαγόρα Ρόδου έχουν και την καλύτερη άμυνα με έξι γκολ.