Ενδιαφέροντα στατιστικά από τη Γ’ Εθνική

Πηγή: liganews.gr

Μπορεί ο β΄γύρος της Γ’ Εθνικής να έχει ξεκινήσει εδώ και δύο αγωνιστικές, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο, τόσο στην κορυφή όσο και στη μάχη της παραμονής. Με εξαίρεση την Κοζάνη που έχει αποσπαστεί 11 βαθμούς, οι άλλοι πρωτοπόροι έχουν τρεις ή τέσσερις βαθμούς διαφορά από τις δεύτερες ομάδες.

Ο Καμπανιακός, η Κοζάνη και η Μαρκό παραμένουν αήττητες. Η Κοζάνη έφτασε τα 36 γκολ, ένα περισσότερο από την Καβάλα και δύο από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Ο ΑΟ Υπάτου και η Μαρκό έχουν δεχτεί από τέσσερα μόλις γκολ.

Ο Γεμιστός το πρώτο καρέ

Το πρώτο καρέ της σεζόν στη Γ’ Εθνική πέτυχε ο Γιώργος Γεμιστός την περασμένη Κυριακή. Ο επιθετικός του Πανελευσινιακού πέτυχε τέσσερα γκολ στον αγώνα της ομάδας του με τον Ναυπακτιακό εκτός έδρας.

Ο 29χρονος Γεμιστός, που πέρυσι βοήθησε την Ηλιούπολη στην άνοδό της με 14 γκολ σε 21 αγώνες, έφτασε τα οκτώ γκολ φέτος έχοντας σκοράρει και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Πανελευσινιακού. Μάλιστα, πέτυχε το τέταρτο γκολ στο 49′ και αντικαταστάθηκε στο 51′.

Ποδοσφαιριστής του Πανελευσινιακού σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών είχε να πετύχει τέσσερα γκολ εδώ και 25 χρόνια. Από τις 01.02.1998, όταν σκόραρε τέσσερις φορές ο Θόδωρος Αρμύλαγος στον αγώνα Β’ Εθνικής Πανελευσινιακός – Πανσερραϊκός 6-0.

Την περασμένη σεζόν είχαν επιτευχθεί δύο καρέ και ένα πενταρέ στην Γ’ Εθνική. Αναλυτικά:

5 γκολ σε έναν αγώνα

Φώτης Καϊμακαμούδης, Ατσαλένιος – ΑΕ Νεάπολης 5-0 (20.03.2022)

4 γκολ σε έναν αγώνα

Λεωνίδας Μεγάλος, Αταλάντη – Νέα Αρτάκη 0-4 (27.02.2022)

Θανάσης Λιούμης Πανιώνιος – Πόρος 4-1 (20.03.2022)

Όμιλος των ισοπαλιών ο 5ος!

Η Μαρκό είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο φετινό πρωτάθλημα, αφού έχει εννέα σε 15 αγώνες. Μάλιστα στον 5ο όμιλο, όπου είναι δεύτερη και αήττητη η ομάδα των Μεσογείων, άλλες τέσσερις ομάδες έχουν επτά ή οκτώ ισοπαλίες.

Οι ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες ως τώρα

9 ισοπαλίες: Μαρκό (5ος)

8 ισοπαλίες: Βύρων Καβάλας (1ος), ΠΟ Ελασσόνας (2ος), Γιούχτας (5ος), Κερατσίνι (5ος), Εθνικός (5ος)

7 ισοπαλίες: Θερμαϊκός Θέρμης (1ος), Βύζας (3ος), Αγία Παρασκευή (5ος)

Την ευρύτερη νίκη ο ΑΟΑΝ

Ο ΑΟ Αγίου Νικολάου νίκησε με 8-0 τον Άγιο Ιερόθεο, τη μεγαλύτερη διαφορά ως τώρα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Περιστερίου χρειάστηκε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο με παίκτη γηπέδου ως τερματοφύλακα, το Σέργιο Πρίφτη, καθώς ο Μανώλης Μανωλικίδης στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου τραυματίστηκε.

Το 8-0 είναι το ευρύτερο σκορ τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια, μετά το Καλαμάτα – Εικοσιμία 9-0 στις 27.01.2019, όταν είχε πετύχει έξι γκολ ο Αντώνης Γιόνδης.

Δύο γκολ με φάουλ

Ο Βασίλης Βογιατζής της Ρόδου έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι με χτύπημα φάουλ. Μάλιστα ο 27χρονος Ηρακλειώτης μέσος σκόραρε για πρώτη φορά με φάουλ στην καριέρα του. Συνολικά έχουν επιτευχθεί 33 γκολ με χτύπημα φάουλ ως τώρα.

Ο Κουτσόπουλος πιάνει και πέναλτι

Λίγο πριν κλείσει τα 45 χρόνια του, ο Δημήτρης Κουτσόπουλος όχι μόνο είναι αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια του Διγενή Νεοχωρίου, αλλά απέκρουσε και πέναλτι του Νίκου Σκόνδρα του ΠΟ Φήκης!