Επίθεση «φιλίας» από Ερντογάν: «Ελάτε να παίξετε στην Τουρκία αν έχετε πρόβλημα με το Μητρώο»

Μια είδηση – βόμβα μεταφέρει από το μπλογκ του dikisports ο γνωστός δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Το έγγραφο Αυγενάκη προς τις Περιφέρειες με την οδηγία να μην παραχωρούν γήπεδα σε ομάδες που δεν είναι εγγεγραμένες στο μητρώο, προκαλεί απίστευτες εξελίξεις. Ήδη παράγοντες νησιωτικών σωματείων που γειτονεύουν με την Τουρκία, δέχτηκαν “επίθεση φιλίας”. Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία διαμήνυσε ότι παραχωρεί τα γήπεδά της για τις ανάγκες των ελληνικών ποδοσφαιρικών σωματείων!
Μάλιστα δεν έχει καμία οικονομική απαίτηση».

Η υπόθεση θυμίζει λίγο την επί χρόνια παραχώρηση του κολυμβητηρίου της Αδριανούπολης σε συλλόγους της Ορεστιάδας, την περίοδο που ήταν κλειστό το κολυμβητήριο στην πόλη του Βορείου Έβρου. Πάντως δεν έχει ακουστεί κάτι αντίστοιχο για ομάδες του Έβρου, μόνο για ομάδες των νησιών με το θέμα να προκαλεί ήδη αντιδράσεις και να αμφισβητείται η βασιμότητα της πληροφορίας.

Επί του θέματος χαρακτηριστικά σχολιάζει η εφημερίδα “Αποψη” του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτορα Μητρόπουλου:

«Προφανώς, ο Κυριάκος Θωμαϊδης είχε την σχετική πληροφορία και την δημοσίευσε. Και ορθώς έπραξε.
Το θέμα είναι αλλού, ολότελα πολιτικό. Ποιος είναι ο «παράγοντας» του ποδοσφαίρου, που έδωσε αυτή την είδηση, σε μια εποχή που οι Τούρκοι απειλούν τα εισβάλουν στα νησιά;
Τα νησιά που γειτνιάζουν με την Τουρκία, είναι η Σάμος, η Χίος, η Λέσβος, η Ρόδος και άλλα.
Αυτοί οι παράγοντες που δέχτηκαν «επίθεση φιλίας» από τους Τούρκους, καλό είναι να παρουσιάσουν και τα σχετικά έγγραφα της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Αν δεν το κάνουν, θ’ αποτελεί φτηνή κι επικίνδυνη προπαγάνδα εναντίον της κυβέρνησης. Ένας τρόπος για να κατηγορηθεί η κυβέρνηση, όταν τα τουρκικά κανόνια είναι στραμμένα εναντίον τους.
Σε μία εποχή που ο Ερντογάν τα παίζει όλα για όλα στο Αιγαίο, αυτό που έγινε με την τουρκική ομοσπονδία (αν έγινε), αποτελεί αμιγώς πολιτικό θέμα κι όχι ποδοσφαιρικό. Θα έπρεπε αυτοί οι «παράγοντες» να ενημερώουν την κεντρική εξουσία επωνύμως.
Διότι στα μάτια των κατοίκων της νησιών, οι Τούρκοι φαίνονται ως… φιλεύσπλαχνοι και συμπονετικοί. Κι η ελληνική κυβέρνηση, ανάλγητη.
Υπάρχει και μία άλλη παράμετρος. Και καλές προθέσεις να είχε η τουρκική ομοσπονδία, ακυρώνεται στην πράξη, καθότι ο Ερντογάν ως γνήσιος δικτάτορας, κινεί όποιον προπαγανδιστικό μηχανισμό για να πείσει για το αγαθόν των προθέσεων και φυσικά το ποδόσφαιρο προσφέρεται.
«Ο καλός θείος Ερντογάν» μας προσφέρει και δωρεάν γήπεδα. Και μερικοί αφελείς «παράγοντες» είτε το υιοθετούν, είτε το χρησιμοποιούν εναντίον της κυβέρνησης. Εις βάρος της πατρίδας τους, δηλαδή. «Αγιοποιούν» έναν στυγνό δικτάτορα, που παρουσιάστηκε με μορφή… αρχάγγελου για να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και να φέρει σε δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη, βέβαια. Τον οποίο Μητσοτάκη, δεν συγχωρεί, γιατί δεν υποκύπτει στα νταηλίκια του».