«Επανεκκίνηση ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μόνο αν…»

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση για το σενάριο επιστροφής στην αγωνιστική δράση, εφόσον τα κρούσματα μειωθούν, τονίζοντας ότι μόνο αν η Πολιτεία αναλάβει το κόστος των εβδομαδιαίων τεστ στις ερασιτεχνικές ομάδες θα επανεκκινήσουν τα Πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή, αναφέρει:

«Η απόφαση του Υπουργείου Αθλητισμού για επιστροφή στις προπονήσεις στη Super League 2 έχει φουντώσει τη φημολογία ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ τις τελευταίες μέρες από ιστοσελίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και από εκπροσώπους της ΕΠΟ με συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους της κυβέρνησης, στις 7 Ιανουαρίου είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η επιστροφή στις προπονήσεις στη Γ΄ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα και στις αρχές με μέσα Φεβρουαρίου η αγωνιστική δράση να επαναρχίσει.

Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει το επιδημιολογικό φορτίο να μειωθεί ακόμα περισσότερο και οι λοιμωξιολόγοι να δώσουν το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Η εξάπλωση του κορωνοϊού, δηλαδή, θα είναι αυτή που θα κρίνει τις εξελίξεις. Αυτά αναφέρουν τα ρεπορτάζ, αλλά το ερώτημα όμως είναι πώς θα γίνει η επανέναρξη, εφόσον εξαρχής οι υγειονομικές επιτροπές έχουν θέσει ως προϋπόθεση για την διεξαγωγή αγώνων την συχνή (εβδομαδιαία) διενέργεια τεστ Covid-19 στις ομάδες, ώστε να υπάρχει σιγουριά ότι κανείς αθλητής δεν είναι θετικός στον κορωνοϊό. Και τα τεστ αυτά κοστίζουν ακριβά, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ερασιτεχνικές ομάδες, όπου τα έσοδα είναι πολύ χαμηλά έως ανύπαρκτα με τις συνθήκες που έχει προκαλέσει φέτος ο Covid-19. H Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση η Πολιτεία θα καλύψουν οικονομικά τα έξοδα σε όλες τις ομάδες για την διενέργεια των τεστ, ώστε να επανεκκκινήσουν τα πρωταθλήματα; Αυτό θεωρείται πολύ δύσκολο, καθώς μιλάμε για δεκάδες ομάδες σε όλη την Ελλάδα στη Γ΄ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα.

Άρα, η λογική λέει πως μόνο αν η Πολιτεία αναλάβει το κόστος των εβδομαδιαίων τεστ στις ερασιτεχνικές ομάδες θα επανεκκινήσουν τα ερασιτεχνικά ή οτιδήποτε άλλο αποφασιστεί για να μπορέσουν να πληρωθούν τα τέστ αλλά εφόσον πρώτα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα κρούσματα μειωθούν στο ελάχιστο και τα πρωτόκολλα αλλάξουν! Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου…».