Επεισοδιακή νίκη-ανατροπή για την Πάτρα 2005

Αναγέννηση Πατρών-ΑΕ Πάτρα 2005 1-2 (20’ Γκοτσόπουλος / 72’ Προσκεφαλάς, 88’ πεν. Αβραμόπουλος)

Αποβολές : Αλποχωρίτης (στο ημίχρονο) – Νάσης (στο ημίχρονο)

Διαιτητής: Κώστας Ταξιάρχης 

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που πρωταγωνιστές κατάφεραν να γίνουν οι διαιτητές, η ΑΕ Πάτρα 2005 κέρδισε στο τέλος με ανατροπή την Αναγέννηση Πατρών με 1-2, τερματίζοντας στην 6η θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει στα play-out με 4 βαθμούς.

Η Αναγέννηση κατάφερε να προηγηθεί στο 20’ λεπτό με ωραία εκτέλεση του Γκοτσόπουλου, με την ΑΕ Πάτρα να ισοφαρίζει στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 72’ λεπτό, με τον Προσκεφαλά να προλαβαίνει την έξοδο του Αγοράκη για το 1-1.

Στο ημίχρονο είχαμε τις δύο αποβολές των Αλποχωρίτη και Νάση, ενώ στο 87’ λεπτό ο διαιτητής Ταξιάρχης σφύριξε πέναλτι υπέρ του ΑΕ Πάτρα, φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι.

Στην εκτέλεση ο Αβραμόπουλος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον επόπτη Μπαλαρούτσο να γίνεται πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, σφυρίζοντας επανάληψη και ισχυριζόμενος ότι ο πορτιέρο της Αναγέννησης δεν πατούσε τουλάχιστον με το ένα πόδι την γραμμή. Φυσικά ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες, με όλη την Αναγέννηση να πέφτει επάνω στον επόπτη και να ζητάει από τον Ταξιάρχη να πάρει επάνω του την φάση, χωρίς φυσικά αυτό να γίνεται.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας των γηπεδούχων για αυτή την τραγική απόφαση όπως την χαρακτήρισαν , που όμοια της δεν είχε το ερασιτεχνικό , ο Σοφοκλής Παναγόπουλος απέσυρε με αλλαγή τον έμπειρο πορτιέρο, βάζοντας τον αρχηγό Χρήστο Τζελεπή τερματοφύλακα, θέλοντας να εκφράσει με αυτό τον τρόπο τα παράπονα του για την απαράδεκτη αυτή απόφαση του επόπτη.

Στην 2η εκτέλεση του πέναλτι, ο Αβραμόπουλος έκανε το τελικό 1-2.

Στο τέλος του αγώνα όπως ήταν λογικό ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες στους διαιτητές, ενώ οι άνθρωποι της Αναγέννησης ρωτούσαν συνεχώς τον διαιτητή Ταξιάρχη γιατί δεν πήρε την φάση πάνω του και να δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι, από την στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχε καν απόκρουση του τερματοφύλακα και η μπάλα είχε χτυπήσει στο απέναντι δοκάρι.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. (Σ. Παναγόπουλος): Αγοράκης (87’ Κούρκουλος), Ρόδης, Μασούρας, Πέτρου (85’ Σαγέτ), Αργυρόπουλος, Παντιώρας, Αλποχωρίτης, Γκοτσόπουλος, Νικολόπουλος, Τζελέπης, Π. Φραντζής.

ΠΑΤΡΑ 2005 (Γ. Αλεξανδρόπουλος): Πάγκαλος, Σοφιανός, Γεωργαντόπουλος (46’ Αβραμόπουλος), Νάσης, Μπουραντάς, Δημητρέλης, Παναγόπουλος (51’ Ρηγόπουλος), Ανδριακόπουλος, Σουγλέρης (57’ Σταματέλος) , Βιλανάκης (46’ Ψαθογιαννάκης), Προσκεφαλάς.