Επεισοδιακή νίκη στο 102′ για την Αναγέννηση Πατρών

Φωτογραφία: Γιάννης Ανδρουτσόπουλος

Αποφασιστικό βήμα για την άνοδο στην Α΄Κατηγορία έκανε η Αναγέννηση Πατρών, καθώς επικράτησε 1-0 της Περιβόλας με τέρμα του Γεράρδη στο 102′ και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Αχαϊκό.

Την τελευταία αγωνιστική η Αναγέννηση θα αντιμετωπίσει την Τριταία,σε ένα παιχνίδι που πρέπει να κάνει το καθήκον της (νίκη) και να περιμένει τα νέα από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Περιβόλα-Αχαϊκό για να μάθει αν θα πάρει την άνοδο στην Κατηγορία η θα “περιμένει” τον Παναιγιάλειο για να διεκδικήσει την άνοδο σε αγώνα μπαράζ.

Από την άλλη πλευρά η Περιβόλα κόντρα στον Αχαϊκό θέλει μόνο νίκη για να καταφέρει να τερματίσει στην 2η θέση. Στην χθεσινή αναμέτρηση και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν τον χώρο της μεσαίας γραμμής, υπήρχαν δυνατά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να περάσει χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 48′ ο Ρόδης έβγαλε την σέντρα με τον Παντιώρα να επιχειρεί το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο 55′ ωραία κάθετη πάσα του Λυμπέρη στην πλάτη της άμυνας ο Παπαγεωργίου θα περάσει τον Τρίγκα αλλά ο Κοτσανόπουλος θα αποσοβήσει το πλασέ του, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.

Στο 74′ γύρισμα του Τσάτο από τα δεξιά με τον Χριστόπουλο με προβολή άθελά του να στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 82′ το σουτ του Γκοτσόπουλου εντός περιοχής από τα αριστερά θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Για να έρθουμε στο 94′ όπου ο Βαγγέλης Κουκίδης και ο Γκοτσόπουλος είχαν εντολή αψιμαχία με αποτέλεσμα να έχουμε μικρή διακοπή για περίπου 6′ λεπτά, ενώ όταν τα πνεύματα ηρέμησαν και οι δύο ποδοσφαιριστές αντίκρισαν την απευθείας κόκκινη κάρτα του κ. Φωκά.

Τέλος στο 102′ ο Παντιώρας εκτέλεσε το φάουλ και με πλασέ εξ επαφής ο Γεράρδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους ανθρώπους της Αναγέννησης Πατρών, με τους “πράσινους” να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε στην αρχή της φάσης, αλλά και για τον έξτρα χρόνο.

Συνθέσεις:

Αναγέννηση Πατρών (Κ.Θούας): Τρίγκας, Ρόδης, Κοτσανόπουλος (87′ Μασούρας), Γεράρδης, Κ.Φραντζής, Κ.Τσάμης, Τσάτος, Παντιώρας, Π. Φραντζής (87′ Τσίμπιτσης), Ξυπολιάς (64′ Γκοτσόπουλος), Ορφανίδης (76′ Ρόντος).

Περιβόλα (Θ.Νταγιούκλας): Πόγκας, Χριστόπουλος, Σωτηρόπουλος, Ανδ. Τσάμης, Στ. Κουκίδης, Παπαχριστόπουλος, Παναγιωτόπουλος (87′ Κεχρανιάς), Λαζανάς (59′ Βαγγ. Κουκίδης), Παπαγεωργίου, Λυμπέρης, Ραυτόπουλος.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς