Επισημοποιήθηκε η πρόκριση της Μεσίρη στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης

Την ονομαστική πρόκριση για το φετινό προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στην Αμβέρσα (30 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου), εξασφάλισαν και επίσημα ο Νίκος Ηλιόπουλος και η Αθανασία Μεσίρη, μέσω της κατάταξής τους στο σύνθετο ατομικό του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Αττάλειας.

Οι δύο Έλληνες αθλητές τερμάτισαν μέσα στις προνομιούχες θέσεις και απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου, όπως επιβεβαίωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) με επίσημο έγγραφο που απέστειλε στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Παρών στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας θα είναι και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ως ένας από τους οκτώ σπεσιαλίστες των κρίκων που πρώτευσαν στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη του αγωνίσματος, βάσει των πόντων που συγκέντρωσαν στη φετινή σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου.

Τρεις ακόμη εκπρόσωποι των Εθνικών ομάδων είχαν σημαντικές διακρίσεις στα παγκόσμια κύπελλα, που τους χάρισαν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και τους φέρνουν μεταξύ των επιλαχόντων υποψηφίων για πρόσκληση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες κατά περίπτωση, ανάλογα με την συγκομιδή και την τελική θέση του καθενός:
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης συγκέντρωσε 13 πόντους στην ειδική κατάταξη των κρίκων (8ος στο παγκόσμιο κύπελλο του Καΐρου και 14ος στο Μπακού) και θα είναι 1ος επιλαχών για να προσκληθεί στην Αμβέρσα, εφόσον κάποιος από τους οκτώ κατόχους των εισιτηρίων δεν συμμετάσχει τελικά, ενώ η Ελβίρα Κατσάλη έφτασε τους 12 πόντους στην κατάταξη των ασκήσεων εδάφους χάρη στην 7η θέση που κατέκτησε στον τελικό του αγωνίσματος στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού και η Μαγδαληνή Τσιώρη κέρδισε 5 πόντους στους ασύμμετρους ζυγούς, ως ανταμοιβή για τη 12η θέση που κατέλαβε στην ίδια διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδης και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα συγχαρητήριά τους στον Νίκο Ηλιόπουλο και στην Αθανασία Μεσίρη για την επίσημη επισφράγιση της πρόκρισής τους στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.