Επιστρέφει με σκοπό την καθιέρωση η Αναγέννηση Ψαθόπυργου

Στην Α΄ Κατηγορία επιστρέφει τη νέα αγωνιστική περίοδο η Αναγέννηση Ψαθοπύργου, αφού αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στον Β΄ Όμιλο, έχοντας διαφορά +6 από το Άνω Καστρίτσι και τον Αετό Ρίου που ισοβάθμησαν στη 2η θέση.

Οι “μπλε” ξεκίνησαν την φετινή περίοδο με το δεξί, καθώς επικράτησαν κόντρα στο Άνω Καστρίτσι με 3-2. Στη συνέχεια “έτρεξαν” ένα σερί πέντε νικών για να έρθει την 6η αγωνιστική η Φλόγα Ροδιάς και να αποσπάσει ισοπαλία με σκορ 3-3. Την 9η αγωνιστική οι πρωταθλητές γνώρισαν τη μοναδική ήττα του πρωταθλήματος με 2-1 από τον Αετό Ρίου.

Ο Ψαθόπυργος να αναφέρουμε ότι είχε την 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 54 γκολ, ενώ είχε και εξαιρετική αμυντική γραμμή, καθώς δέχθηκε μόλις 17 τέρματα.Εντός έδρας η ομάδα είχε υπολογισμό 9-2-0, ενώ εκτός έδρας 7-1-1.

Αξίζει να αναφερθεί πως το συγκρότημα του Βασίλη Φίλιππα από την 1η αγωνιστική είχε τα ηνία της πρώτης θέσης και κατάφερε να την διατηρήσει μέχρι και την 20η αγωνιστική που είχαμε τη διακοπή λόγω του κορονοϊού.

Εκπληκτική θεωρείται και η πορεία στο κύπελλο ερασιτεχνών, καθώς αποκλείστηκε δύσκολα από την Αχαϊκή με σκορ 1-0 για την φάση των «16», ενώ νωρίτερα είχε καταφέρει να αποκλείσει την Άβυθο Αιγιάλειας (0-4), τον Αετό Ρίου (1-3) και την Κ-20 της Παναχαϊκής με 1-0.

Η Αναγέννηση είχε και ένα από τα ισχυρότερα ρόστερ της Β ΄Κατηγορίας, αφού πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν φάει με τα κουτάλια τα ερασιτεχνικά και όχι μόνο γήπεδα: Αθανασόπουλος, Τσαμτσουρής, Στούπας, Παρίσης, Νάτσης και Διαμαντόπουλος.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν με 9 τέρματα ο Διονύσης Αθανασόπουλος, ενώ τον ακολούθησαν με 8 ο Διαμαντόπουλος, με 7 οι Νάτσης και Παλούκης , 6 τέρματα είχε ο Τσαμτσουρής, 3 ο Πελεκάνος και από 2 οι Γκάνιας και Στούπας.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς