Επιστρέφει στη δράση ο Προμηθέας, τι λένε οι αριθμοί

Έπειτα από ένα διάστημα τριών εβδομάδων χωρίς αγώνες -το τελευταίο παιχνίδι του ήταν στις 6 Μαρτίου κόντρα στον ΠΑΟΚ- ο Προμηθέας επιστρέφει στη δράση το Σάββατο (27/3, 17:00) με το ματς απέναντι στον Ιωνικό Hellenic Coin για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Η ομάδα της Πάτρας έχοντας τέσσερις αγώνες σε εκκρεμότητα, έχει ρεκόρ 9-5 και είναι η μόνη που δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της (6-0). Οι Νικαιώτες προέρχονται από τη νίκη επί της Λάρισας Bread Factory ενώ έχουν μακριά από την έδρα τους ρεκόρ 3-6.

Η ιστορία

Ο Ιωνικός Hellenic Coin ήταν ο νικητής του παιχνιδιού του πρώτου γύρου. Επικράτησε με 86-77, σημειώνοντας την πρώτη νίκη του στο κλειστό γήπεδο του Πλάτωνα, μετά την επάνοδο του στη «μεγάλη» κατηγορία. Τους νικητές είχαν οδηγήσει δύο παίκτες που δεν βρίσκονται πια στο δυναμικό του, ο Τζον Έλμορ (20π, 5/6δ, 3/7τρ, 4ασ.) και ο Άνταμ Σμιθ (20π, 4/7τρ.). Για τον Προμηθέα είχαν ξεχωρίσει οι Ντάνι Αγκμπελέζε (22π, 9/10δ, 14ρ, 40rank) και Δημήτρης Αγραβάνης (20π, 9ρ.).

Στην περσινή σεζόν, την πρώτη στην οποία οι δύο ομάδες συνυπήρξαν στην κατηγορία, ο Προμηθέας έκανε το 2/2. Στο ματς της Πάτρας είχε επικρατήσει με 87-80, με τον Δημήτρη Κατσίβελη να σημειώνει ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους ενώ ο Οκτάβιους Έλις είχε φτάσει σε double-double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για τον Ιωνικό Hellenic Coin, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Γιουτζίν Λόρενς είχαν από 15 πόντους.

Οι αριθμοί

Προμηθέας

  • Ο Τζέριαν Γκραντ δεν έπεσε κάτω από τις τέσσερις ασίστ σε κάποιο από τα εννιά παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League. Έχει μέσο όρο 5,8.
  • Οι Αχαιοί εκτελούν με 57,06% στα δίποντα, έχοντας το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στη Stoiximan Basket League, πίσω από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.
  • Τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο ριμπάουντ της κατηγορίας έχει ο Προμηθέας (33), πάνω μόνο από το Μεσολόγγι Baxi, ενώ εκτελούν με το χαμηλότερο ποσοστό από τη γραμμή του φάουλ (69,25%).

Ιωνικός Hellenic Coin

  • Ο Βασίλης Τολιόπουλος αστόχησε μόνο σε μία από τις τελευταίες 22 βολές που εκτέλεσε. Συνολικά μετράει φέτος 29/34.
  • Τον τρίτο μεγαλύτερο μέσο όρο επιθετικών ριμπάουντ έχουν οι Νικαιώτες, ανανεώνοντας 10,61 επιθέσεις τους ανά αγώνα.
  • Οι παίκτες του Ιωνικού Hellenic Coin κερδίζουν τα λιγότερα φάουλ στην κατηγορία (19,72).