ΕΠΣ Αχαϊας: Μειώσεις σε διαιτησία, παράβολο και ίσως πρόστιμα! *Συνάντηση για Προσφυγικά * «Μείωση» αγώνων στην Α’ ΕΠΣΑ

Βγήκαν ειδήσεις από το σημερινό συμβούλιο της ΕΠΣ Αχαϊας. Εκτός από το αναμενόμενο της τροποποίησης των προκηρύξεων σε όολες τις κατηγορίες, είχαμε και άλλες εξελίξεις.

Το πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της νέας σεζόν στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαϊας είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμα. Θα γίνουν προτάσεις από όλα τα μέλη του Δ.Σ. και θα αποφασιστεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ρεπορτάζ του patragoal.gr αναφέρει πως θα έχουμε σίγουρα μείωση αγώνων. Δεν θα πάμε σε Β’ και Γ’ Φάση για όλα τα σωματεία όπως συνέβη τις δύο προηγούμενες σεζόν. Πιθανόν να γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ αλλά με λιγότερες ομάδες να συμμετέχουν. Εξάλλου, στόχος είναι η μείωση των εξόδων για τα σωματεία.

Άλλη είδηση είναι η προσπάθεια που θα γίνει να μειωθούν τα παράβολα των σωματείων και στις τρεις κατηγορίες περίπου στο 30%, αν και εξετάζεται να καταργηθεί το παράβολο στην Γ’ Κατηγορία.

Για την διαιτησία είναι δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια να μειωθεί το εξοδολόγιο, αν και όλα θα κριθούν από την συνάντηση με τον Σύνδεσμο διαιτητών Αχαϊας.

Μια ακόμα προσπάθεια για περιορισμό των εξόδων θα κάνει η ΕΠΣ Αχαϊας και με τα χρηματικά πρόστιμα. Βέβαια, θα εξεταστεί αν δύναται να το κάνει.

Τέλος, είχαμε αναφορά και για το γήπεδο των Προσφυγικών. Η ΕΠΣ Αχαϊας θα καλέσει στο επομενο 10ημερο τον Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια αλλά και στους βουλευτές Αχαϊας σε σύσκεψη για να βρεθεί λύση αλλά και ….χρήμα για να ολοκληρωθεί επιτέλους το γήπεδο.

Νίκος Παπαστεφανάτος