Ερασιτεχνικό: Αν ξεκινήσουμε Γενάρη, χρειάζονται μπόλικες εμβόλιμες ή μείωση αγώνων στα μπαράζ!

Μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι για την ΕΠΣ Αχαϊας η επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η επανέναρξη δεν φαίνεται να αγγίζει τον μήνα Δεκέμβριο και όλα δείχνουν ότι η σέντρα θα φτάσει τα μέσα Ιανουαρίου.

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, θεωρείται βέβαιη η… παρέμβαση της Ένωσης στην προκήρυξη, καθώς τα κουκιά δεν βγαίνουν.

Αν η Α’ Κατηγορία δηλαδή ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου και με τις διακοπές του Καρναβαλιού (αν και εφόσον ισχύσει φέτος) και του Πάσχα, θα φτάσουμε τις 5 με 6 εμβόλιμες μέχρι τις αρχές Μαϊου! Καταλαβαίνουμε όλοι πως είναι ανέφικτο να γίνουν αγώνες μέσα στον Ιούλιο αλλά κυρίως να διεξαχθούν πάνω από 7 εμβόλιμες αγωνιστικές! Το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνουν αλλαγές στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play out που είναι παραπάνω οι αγωνιστικές και πιθανότατα να υπάρξει μείωση τις ομάδες που θα μπουν στην διαδικασία υποβιβασμού.

Να διευκρινίσουμε πως όλα αυτά που αναφέρουμε είναι μόνο σενάρια, διότι ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί στην χώρα μας με την πανδημία.

Δεν ευσταθεί το σενάριο περί διεξαγωγής ενός γύρου στα πρωταθλήματα, εκτός και έχουμε δραματική αύξηση κρουσμάτων και τα πράγματα δεν πάνε καλά με τον covid 19.

Πάντως, η επιτροπή πρωταθλήματος και η Ενωση θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό και όπως μας έλεγε μέλος της διοίκησης: “προέχει η δημόσια υγεία και όλα τα άλλα θα τα βρούμε”.