ΕΣΑΚΕ: Με 12 ομάδες και επίσημα το νέο πρωτάθλημα, μέσα η Καρδίτσα και έξω ο Ηρακλής

Ο ΕΣΑΚΕ, αποφάσισε στη τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης 20 Ιουλίου, τη συμμετοχή 12 ομάδων στο νέο πρωτάθλημα  της Basket League, ενώ το θέμα της wild card μετατέθηκε για το επόμενο καλοκαίρι.

Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης, αποφασίστηκε ότι οι ομάδες που θα απαρτίζουν το νέο πρωτάθλημα θα είναι 12, ενώ εγκρίθηκε κανονικά η συμμετοχή της Καρδίτσας αφού ο φάκελος πληρεί όλες τις προϋποθέσεις.

Η Καρδίτσα θα είναι η μοναδική νέα είσοδος στο νέο πρωτάθλημα, αφού εγκρίθηκε ο πληρέστατος φάκελος που κατέθεσε. Αντίθετα, εκτός πρωταθλήματος έμειναν το Ψυχικό που δήλωσε αδυναμία να καλύψει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, αλλά και η Λάρισα που ουσιαστικά διαλύθηκε.

Ο Ηρακλής, που απέκτησε νέα διοίκηση με τον Θεόδωρο Ριζούλη (που έφυγε από τη Λάρισα), επιδίωκε να κερδίσει μια θέση, ωστόσο τα μέλη του συνεταιρισμού ήταν σαφή και δεν επέτρεψαν να τεθεί καν υπό συζήτηση ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όσον αφορά το ζήτημα της wild card, συζητήθηκε η εφαρμογή της να είναι ενεργοποιηθεί από το επόμενο καλοκαίρι. Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα επικυρωθούν εγγράφως τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Την Πάτρα εκπροσωπούν ο Απόλλωνας και ο Προμηθέας.