Ζητείται… η ελπίδα που χάθηκε

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και στη Γ΄ Εθνική.

Κάποιοι ζητούν την ακύρωση της χρονιάς (οι τελευταίοι για να μην υποβιβαστούν), άλλοι να παίξουμε ένα γύρο, άλλοι να μην …αγχωνόμαστε και ας έρθουν τα πράγματα όπως είναι. Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Οι πρωτοπόροι των πρωταθλημάτων τη δεδομένη στιγμή είναι οι αδικημένοι, έστω και με αυτές τις λίγες αγωνιστικές που διεξήχθησαν.

Το τι πραγματικά θα γίνει δεν μπορεί να το ξέρει κανένας. Ούτε καν οι διοργανώτριες αρχές, ούτε και η Ομοσπονδία. Γιατί ποιος μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας σε λίγες εβδομάδες από τώρα όταν και θα λήξει το lockdown;

Η νέα παράταση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ήταν η χαριστική βολή για να παρθούν οι αποφάσεις από τα πληγμένα σωματεία και όσους περιστοιχίζονται σ’ αυτά, ότι μια αγωνιστική χρονιά θα πάει χαμένη, μαζί με τα όνειρα, τους στόχους, τα μπάτζετ, τα χαμένα χρήματα και μεροκάματα. Μιλάμε για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και άρα για ερασιτέχνες παίκτες. Αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες θα παίξουν αν όχι ας μην παίξουν. Τα κλειστά αποδυτήρια παραδείγματος χάρης την αρχή του καλοκαιριού μέχρι τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα δεν ήταν και ότι καλύτερο. Τώρα που έπιασαν οι βροχές τι θα γινόταν;

Το θέμα, αγαπητοί μου φίλοι, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να επικρατεί η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό. Δεν χρειάζεται να κάνουμε και πολλές αναλύσεις για την επόμενη ημέρα, αφού η απόφαση δεν θα είναι δική μας. Εξαίρετοι οι λοιμωξιολόγοι, αλλά υπάρχουν και εξαίρετοι οικονομολόγοι, όπως και ψυχολόγοι. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα έπρεπε να σταθμίσουν και να αποφασίσουν.

Αυτό που επιζητάει ο καθένας μας, είναι η ελπίδα που χάθηκε…