Η… ανάσα της Ελλάδας στο «σβέρκο» της Κύπρου

Δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Άγιαξ και αποκλείστηκε.

Με αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και τη χθεσινή νίκη και πρόκριση του Ολυμπιακού στους χρυσοφόρους ομίλους, η Ελλάδα πλησίασε στους 300 (1 νίκη και 1 ισοπαλία) την Κύπρο και την 15η θέση. Επίσης, μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ και τη νίκη-πρόκριση της Σλάβια Πράγας, έχει αυξηθεί και η διαφορά μεταξύ Τσεχίας-Κύπρου.

Με την ολοκλήρωση των πλέι οφ του Γιουρόπα και τις κληρώσεις των ομίλων, θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση ως προς τις μάχες που θα δοθούν για την 15η θέση. Πολύ σημαντικοί είναι οι αυριανοί επαναληπτικοί αγώνες Απόλλων-Αϊντχόφεν, ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας και Tραμζονσπορ-ΑΕΚ, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ

Σημειώνεται πως η 15η θέση είναι σημαντικό να κατακτηθεί, καθώς στέλνει τόσο τον πρωταθλητή όσο και τον δευτεραθλητή στο Champions League (β’ προκριματικό) της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, τον τρίτο στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και τον τέταρτο και πέμπτο στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2.

Αντίθετα, η 16η θέση δίνει μόνο στον πρωταθλητή το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, στέλνει τον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2, ενώ η πέμπτη ομάδα δεν θα παίξει στην Ευρώπη, προνόμιο που είχαμε πχ τη φετινή σεζόν.