Η απόσυρση του Απόλλωνα Εγλυκάδας δημιουργεί αλλοίωση πρωταθλήματος με ευνοημένες ομάδες

«Βόμβα» στην Α’ Κατηγορία έριξε ο Απόλλων Εγλυκάδας, ο οποίος αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα και δεν θα αγωνιστεί τις τελευταίες 4 αγωνιστικές του.

Μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται απλό και να φαίνεται ότι αυτή η απόφαση επιβαρύνει μόνο το σωματείο της Εγλυκάδας, το οποίο έτσι και αλλιώς θα υποβιβαστεί ως τελευταίο, αλλά επί της ουσίας δημιουργεί μια μικρή αλλοίωση στο πρωτάθλημα και εν όψει των επερχόμενων αγώνων Play Out.

Με δεδομένο ότι στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος θα μπούνε οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 9 έως 12 στην κανονική διάρκεια (και στους δύο ομίλους) και θα σχηματίσουν έναν νέο όμιλο 8 ομάδων που θα μεταφέρουν τις βαθμολογίες τους, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι ομάδες που έχουν να αγωνιστούν με τον Απόλλωα Εγλυκάδας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και θα βρίσκονται στα Play Out, παίρνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα 3 βαθμών παραπάνω στην τελική βαθμολογία της α’ φάσης, σε σχέση με τις υπόλοιπες και ειδικά από αυτές του α’ ομίλου, στον οποίο δεν υπάρχει ομάδα που δήλωσε παραίτηση.

Επίσης ομάδες που βρίσκονται οριακά ανάμεσα στην απευθείας παραμονή και τα Play Out και έχουν να αγωνιστούν με την ομάδα της Εγλυκάδας, ευνοούνται επίσης και αυτές σε σχέση με όσες αγωνίστηκαν και πιθανότατα απώλεσαν και βαθμούς και βρέθηκαν με αγωνιστικούς όρους, με πιο χαμηλή βαθμολογία.

Σίγουρα πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν ευθύνεται η ΕΠΣ Αχαΐας, αλλά που ίσως θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί στην προκήρυξη, αφού και πέρσι υπήρχαν οι περιπτώσεις του Ηρακλή Πατρών και της Δόξας Χαλανδρίτσας, που δημιούργησαν και πάλι ένα μικρό χάος στα πρωταθλήματα. Ίσως και η ίδια η ομάδα της Εγλυκάδας θα έπρεπε να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόφαση για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, άσχετα με το γεγονός αν νιώθει αδικημένη από τις κακές όπως υποστηρίζει διαιτησίες.