Η Α.Ε. Γλαύκου-Έσπερου έκοψε την πίτα της (pics)

Η Αθλητική Ένωση Γλαύκου-Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε μια ζεστή εκδήλωση που έφερε στα κλειστά γήπεδα στα Κρύα Ιτεών εκπροσώπους των τοπικών αρχών και αθλητικών σωματείων της περιοχής, φίλους του Συλλόγου και του Αθλητισμού γενικότερα, αλλά και ολόκληρη την Οικογενεια της Ένωσης: αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, παράγοντες και γονείς των αθλητών/τριων της Ακαδημίας.

Επιπλέον, τιμήθηκαν με αναμνηστικό δίπλωμα οι αθλητές και αθλήτριες των 2 μητρικών σωματείων, ΑΟ Γλαύκου και Έσπερου ΑΟΠΑ που το καλοκαίρι κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και φοιτούν σήμερα στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και βραβεύτηκε ο Παντελής Νικολόπουλος για την ανιδιοτελή προσφορά και την πολύτιμη συμβολή του στην κατασκευή του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλους όσους τιμήθηκαν εκτός των διπλωμάτων ή της πλακέτας προσφέρθηκαν και αναμνηστικά δώρα, προσφορά του μεγάλου χορηγού της ομάδας, της εταιρείας αναψυκτικών και χυμών, “ΛΟΥΞ” και της εταιρείας αθλητικών ειδών “Nickan Sportswear”, που ντύνει όλα τα τμήμα της ομάδας.

Αναλυτικότερα, η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό και τον ιερέα του παραπλήσιου Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους, π. Θεμιστοκλή Δημητρόπουλο να ευλογεί την βασιλόπιτα, ευχόμενος υγεία κι επιτυχίες στην οικοδεσπότρια ομάδα, ενώ οι 2 πρώην πρόεδροι του Έσπερου ΑΟΠΑ και του Α.Ο. Γλαύκου και νυν Πρόεδρος και Ταμίας της Ένωσης, Κώστας Μαρλαφέκας και Θεόδωρος Σκόνδρας έκοψαν μαζί την πίτα.

Ακολούθησε ένας μικρός χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης, Κώστα Μαρλαφέκα που, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, παρέθεσε συνοπτικά τις βασικές αρχές και αξίες που οδήγησαν στην Ένωση των δύο σωματείων (ΑΟ Γλαύκου κι Έσπερου ΑΟΠΑ), ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα του Συλλόγου και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στα γήπεδα, κλείνοντας με την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται από τη Διοίκηση στην Ακαδημία και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομάδας.

Κατόπιν, ήρθε η ώρα των βραβεύσεων, με την Μαρία Μοδέ, να ανοίγει το χορό δείχνοντας και το δρόμο στους συναθλητές της, καθώς μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της αποφοιτώντας από την Ιατρική Πατρών, με τον βουλευτή Αχαΐας, Ιάσωνα Φωτήλα να την βραβεύει.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, που εκπροσώπησε τον Δήμο Πατρέων, βράβευσε τον Νίκο Σταματόπουλο, που εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών,

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος (Τμήμα Φυσικής Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών) δεν κατάφερε να έρθει, ενώ ο ειδικός σύμβουλος Περιφερειάρχη, Χρήστος Μητρογιώργος, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βράβευσε κάπιον από την οικογένεια του Γιώργου Αργυρόπουλου (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών),

ο πρώην αντιδημαρχος, Χαράλαμπος Στανίτσας, που εκπροσώπησε τον βουλευτή Αχαΐας, Άγγελο Τσιγκρή, βράβευσε τον Κωνσταντίνο Βλάχο (Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών),

και ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννης Καρβέλης, βράβευσε τον Μάριο Διαμαντόπουλο (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης Πανεπιστημίου Αιγαίου).

Ο δημοτικος σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, που εκπροσώπησε και την Παναχαϊκή Γ.Ε., βράβευσε τον Γιάννη Κασσάρα (Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών),

και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και παλιό μέλος της Διοίκησης του Α.Ο. Γλαύκου, Νίκος Μπαλάσης, βράβευσε τον πατέρα του Ηλία Κυριακόπουλου (Τμήμα Χημείας Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών).

Το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Παναγιώτης Τζόβολος, βράβευσε τον Φώτη  Μαστρογιαννόπουλο (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών),

ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ “Προμηθέας Πάτρας”, Χρήστος Μήλας, βράβευσε τη Σοφία Μπαλάση (Τμήμα Λογοθεραπείας Πανεπιστημίου Πατρών),

και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ “Απόλλων Πατρών”, Αριστείδης Ζέρβας, βράβευσε τον πατέρα του Ιωάννη  Ξούλου (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών).

Ο παλιός πρόεδρος του Α.Ο. Γλαύκου, Ιωάννης Καμπέρος, βράβευσε τη Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & Αγωγής στη Προσχολική Ηλικία Πανεπιστημίου Πατρών),

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μαρλαφέκας βράβευσε την Αλεξάνδρα Πένταρη (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών),

ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Παρασκευόπουλος βράβευσε την Ελένη Σολδάτου (Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών),

Ο ταμίας του Συλλόγου, Θεόδωρος Σκόνδρας βράβευσε τη Χαρίκλεια Χαραλαμπίδη (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών)

και το μέλος του Δ.Σ., Ανδρέας Μακρυπόδης βράβευσε τον Φαίδωνα Χρυσανθόπουλο  (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών).

Τέλος, στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Θεόδωρος Σκόνδρας, προεδρος του Γλαύκου, όταν μια παλιά αποθήκη της Πειραϊκής-Πατραϊκής διαμορφωνόταν στο σημερινό γήπεδο, μετατρέποντας έναν εργοστασιακό χώρο σε μια αθλητική κυψέλη, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Παντελή Νικολόπουλο για την ανιδιοτελή προσφορά και την πολύτιμη συμβολή του στην κατασκευή του γηπέδου. Μάλιστα ο κ. Παντελής Νικολόπουλος θυμήθηκε το μικρό αυτό ιστορικό συγκινώντας τον κόσμο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα στο γήπεδο, αλλά συνεχίστηκε εκτός, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν απόψεις, να γευτούν την πίτα και να δροσιστούν με χυμούς και αναψυκτικά, προσφορά της ΛΟΥΞ.