Η Γ’ Εθνική είναι πιθανό να συμπαρασύρει και τα τοπικά;

Αν τελικά η Γ΄Εθνική μπει σε διαδικασία πρωταθλήματος (κάτι που με βάση τις τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να θεωρείται πιο πιθανό σε σχέση με το τι πιστεύαμε μέχρι και πρόσφατα), τότε αυτό ίσως είναι μια εξέλιξη που θα μπορούσε να …επηρεάσει και τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Και αυτό διότι θα πρέπει να υπάρχει μια λογική συνέχεια και αρμονία όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό. Όπως έχουμε γράψει ξανά μέσα από εδώ, το ποδόσφαιρο είναι μια αλληλουχία κατηγοριών που είναι απαραίτητο να υπάρχει αρμονία για να μην καταρρεύσει το όλο οικοδόμημα.

Όπως και ένα τρένο δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά αν του λείψει ένα βαγόνι, έτσι ακριβώς και στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί οι κατηγορίες να μην είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ίσως λοιπόν αυτή η απαιτούμενη –εκ των πραγμάτων αρμονία- να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην επόμενη ημέρα και των τοπικών πρωταθλημάτων.

Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα, η εκκίνηση της Γ’ Εθνικής να αναγκάσει τους αρμόδιους να βρουν ένα τρόπο ολοκλήρωσης της χρονιάς και στα τοπικά πρωταθλήματα. Και ο τρόπος αυτός δεν θα είναι η ακύρωση, αλλά κάτι διαφορετικό που θα δώσει την ευκαιρία στις ομάδες να επιστρέψουν και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, έστω και για μικρότερη διάρκεια από αυτήν που ζητούν οι προκηρύξεις.

Για τον λόγο αυτό, οι επόμενες ημέρες φαντάζουν αρκετά σημαντικές και κρίσιμες και μάλλον είμαστε πλέον πιο κοντά στο να παρθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.