Η Εθνική παίδων ηττήθηκε στον τελικό αλλά κέρδισε το χειροκρότημα!

Ήταν υπέροχοι σε όλη τη διάρκεια του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (Κ16) οι 13 λεβέντες της Εθνικής μας ομάδας Παίδων και αποθεώθηκαν από τον εκπληκτικό φίλαθλο κόσμο του Βόλου, που κατέκλυζε καθημερινά το ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου. Έτσι έγινε και στον τελικό κόντρα στην Ουγγαρία, το Σάββατο (27/8) το βράδυ, πάλεψαν, έδειξαν τεράστιο πάθος και ψυχή, αλλά λύγισαν τελικά από την Ουγγαρία, 11-10 και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με τους Πατρινούς Λυκούδη-Μαυριόπουλο να έχουν και πάλι συμμετοχή.

Η ελληνική υδατοσφαίριση, όμως, που συνεχίζει να διανύει την καλύτερη εποχή της με συνεχείς κατακτήσεις μεταλλίων στις μεγάλες διοργανώσεις, δείχνει πως θα έχει και λαμπρό μέλλον. Αν μη τι άλλο, κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους με τις επιτυχίες της και σίγουρα αποτελεί το εθνικό μας σπορ.

Μετά από συγκλονιστική εξέλιξη στο πρώτο ημίχρονο, στο τρίτο οκτάλεπτο ο Μπάλογκ σκόραρε από τη θέση «1» για το 6-6, ενώ από την ίδια πλευρά πέτυχε το 6-7 ο Ντοροσλάι. Η Εθνική «ξεκόλλησε» επιθετικά και ισοφάρισε 7-7 με γκολ του Καρατζά από θέση φουνταριστού. Το ματς άρχισε να… στραβώνει όταν οι Μ. Τοτ και Σιμόν έφεραν τους Ούγγρους στο +2  (7-9), αλλά οι Έλληνες διεθνείς αντέδρασαν υποδειγματικά. Ο Καρατζάς έκανε το 8-9 από τον φουνταριστό και ο Λασκαρίδης από τη θέση «5» ισοφάρισε σε 9-9. Η Εθνική είχε την ευκαιρία να περάσει και μπροστά, αλλά το πέναλτι του Μπέλεση αποκρούστηκε από τον Μπόρμπελι. Τελικά οι Μαγυάροι ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα στο τέλος της περιόδου όταν ευστόχησε στον παραπάνω ο Μέρο (9-10)

Φυσικά το… θρίλερ συνεχίστηκε και στο τέταρτο οκτάλεπτο, με τις ομάδες να χάνουν τις πρώτες τους επιθέσεις. Στο 6’.20’’ η Εθνική κέρδισε αποβολή και ο Φώντας Λεμπέσης πήρε τάιμ άουτ, αλλά η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Οι Ούγγροι «έβγαλα» και άλλες άμυνες, όπως και οι Έλληνες. Τελικά το γκολ ήρθε στο 2’.43’’ από θέση φουνταριστού με τον Καρατζά. Το 10-10 ήταν γεγονός και το μομέντουμ υπέρ της Ελλάδας. Ακολούθησαν νέες χαμένες επιθέσεις των ομάδων με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο.

Τελικά η… πλάστιγγα της νίκης έγειρε υπέρ της Ουγγαρίας 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε όταν ο Α. Τοτ βρήκε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 10-11. Στην τελευταία ελληνική επίθεση ο κ. Λεμπέσης έδωσε εντολή και στον Κρατημένο να κατέβει στην επίθεση, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε, με τους Μαγυάρους να πανηγυρίζουν eξαλλα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Ελλάδα είχε 2/7 στον παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και τρία από τον φουνταριστό. Η Ουγγαρία είχε 1/3 στον παίκτη, παραπάνω, επτά γκολ από την περιφέρεια και δύο από θέση φουνταριστού.

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 3-5, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης, Κόκκινος 1, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 2 , Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς 2, Μπέλεσης, Χωματάς, Κρατημένος.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπιστριτσάνι): Κις, Μπάλογκ 1, Α. Τοτ 1, Ντοροσλάι 1, Μέρο 2, Μ. Τοτ 1, Τατράι 1, Ρέγκος 1, Νάγκι 2, Χάβερκαμπφ, Σιμόν 1, Λούγκοσι, Μπόρμπελι.