Η Εθνική παίδων με Πατρινά γκολ πέρασε στο τελικό του παγκοσμίου!

Τίποτα, τίποτα δεν τους σταματά! Οι λεβέντες της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Παίδων (Κ16) είναι φτιαγμένοι για να κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου και να σηκώσουν την κούπα του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέσα στη χώρα μας, στον ουρανό του Βόλου και να ανεβάσουν ψηλά ολόκληρη την αθλητική Ελλάδα που τους υποστηρίζει και τους αποθεώνει.

Ο Σπύρος Λυκούδης του ΝΟΠ έκανε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση και με τρία γκολ ήταν βασικός πρωταγωνιστής ενώ και ο έτερος Πατρινός, ο Μαυριόπουλος, επίσης του ΝΟΠ ήταν εξαιρετικός.

Μέσα σε μια συγκλονιστική και καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι χιλιάδες φίλαθλοι που γέμισαν ασφυκτικά τις εξέδρες του ανοιχτού κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Βόλου, το φοβερό και τρομερό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα “εξολόθρευσε” στον ημιτελικό της διοργάνωσης και το Μαυροβούνιο, που το νίκησε με 15-13, το βράδυ της Παρασκευής (26/8) και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ουγγαρία. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου (27/8), αλλά δεν αποκλείεται να πάει πιο αργά επειδή αγωνίζεται και η Εθνική Κορασίδων στον τελικό του δικού της Παγκοσμίου στη Λάρισα.

Συναρπαστική εξέλιξη είχε και ο ημιτελικός Μαυροβούνιο – Ελλάδα με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και ανατροπές, αλλά την τελευταία έκαναν τα εκπληκτικά παιδιά της Εθνική μας που με περίσειο πάθος και ψυχή το γύρισαν στο τέλος από 11-9 που ήταν υπέρ των Μαυροβουνίων σε 15-11 και απλά οι αντίπαλοι μείωσαν στο τελικό 15-13.

Μετά από πολλά γκολ και διακυμάνσεις στις δύο πρώτες περιόδους, η τρίτη περίοδος ήταν φτωχή σε τέρματα. Ο Σιαμάς ευστόχησε σε πέναλτι και έκανε το 9-9. Όμως αμέσως μετά είχαμε το 10-9 από τον Ματιάσεβιτς, αλλά και το 11-9 από τον Μίλινιτς στον παραπάνω, για να μειώσει ο Μητράκης σε 11-10 με τον ίδιο τρόπο. Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Έλληνες διεθνείς ήταν εκπληκτικοί, παροτρυνόμενοι και από το κοινό. Ο Ζαχόπουλος ευστόχησε από τον φουνταριστό και έγραψε το 11-11, για να κερδίσει στη συνέχεια η Εθνική πέναλτι και να προηγηθεί 11-12 με τον Μητράκη. Η Ελλάδα είχε πάρει… φόρα και ο Λασκαρίδης ήταν αυτός που την έφερε στο  συν 2, γράφοντας το 11-13 σε κόντρα επίθεση, ενώ ο Λυκούδης σημείωσε το 11-14 στον παραπάνω μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που παραληρούσε.

Οι Μαυροβούνιοι τα είχαν χαμένα. Πήραν τάιμ άουτ, αλλά αυτό δεν τους ωφέλησε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο και ο Καρατζάς έφερε τη διαφορά στο συν 4, πετυχαίνοντας το 11-15 από τον φουνταριστό. Ο Βούκανιτς μείωσε 12-15 στον παραπάνω, αλλά το παιχνίδι δεν γυρνούσε. Ούτε και όταν ο Στουπάρ έκανε το 13-15 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Με τη λήξη οι παίκτες ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ενώ ο κόσμος τους αποθέωνε για την μεγάλη τους επιτυχία.

Οκτάλεπτα: 3-5, 6-3, 2-2, 2-5.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μπργκούλιαν): Μπάσοβιτς, Ματιάσεβιτς 2, Μορατσάνιν 1, Πέτροβιτς 1, Μίλινιτς 1, Ρογκάνοβιτς 1, Στουπάρ 1, Γιάνοβιτς 2, Βίτσεβιτς, Σάμαρτζιτς, Γκοΐκοβιτς 2, Βούκανιτς 2, Βουκασίνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης 3, Κόκκινος, Καρατζάς 3, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης 2, Ζαχόπουλος 1, Σιαμάς 1, Μπέλεσης 1, Χωματάς, Κρατημένος.