Η Πάτρα έχει “πληγώσει” τον Παναθηναϊκό

Ο Προμηθέας έριξε στο κανναβάτσο τον Παναθηναϊκό και ο Βασίλης Σκουντής φέρνει στο προσκήνιο το αήττητο σερί που τερματίσθηκε χθες και τα προηγούμενα χουνέρια του από τις ομάδες της Πάτρας.

Πριν από την ήττα στον προπέρσινο προημιτελικό Κυπέλλου οι Πατρινοί είχαν σοκάρει άλλες πέντε φορές τον Παναθηναϊκό πετυχαίνοντας εκκωφαντικές νίκες στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Προσοχή οι Πατρινοί, όχι ο Προμηθέας και για την ακρίβεια, δύο άλλες ομάδες της Πάτρας! Την αρχή έκανε στις 8 Ιανουαρίου 1994 στην Πάτρα ο Απόλλων ο οποίος επικράτησε με 97-90, προεξάρχοντος του σεληνιασμένου Γκρεγκ Σάτον, που σκόραρε 43 πόντους απέναντι στον Νίκο Γκάλη (28). Τη σεζόν 1996-97 σε αγώνα της κανονικής περιόδου ο Απόλλων νίκησε με 75-64, έχοντας σε πρώτο πλάνο τον Χάρολντ Ελις (18 πόντοι).

Το κακό για τον Παναθηναϊκό τρίτωσε στις 12 Απριλίου 1997, στον ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, όπου ο Απόλλων επιβλήθηκε με 92-79 (Ελις 21, Μυριούνης 21) και έστειλε στο σπίτι του τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο αποδοκιμαζόμενος και ενώ του πέταγαν νερά και πορτοκαλάδες!

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2003 σε αγώνα Κυπέλλου στο Λουτράκι ξανακτύπησε ο Απόλλων με 90-82 έχοντας πριμαντόνα σε εκείνο το ματς τον Ντοντάε Τζόουνς που σκόραρε 40 πόντους, παρόντος και του νυν Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια! Στις 18 Οκτωβρίου 2006, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πήρε τη σκυτάλη η νεοφώτιστη Ολυμπιάδα Πατρών με σκορ 68-67 και με πρωταγωνιστή τον Στιβ Μπάρτ τζούνιορ που έβαλε 24 πόντους και πέτυχε κιόλας το νικητήριο καλάθι, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.