Η Παναχαϊκή ανέβασε στροφές στο β΄ ημίχρονο και κέρασε… ντόρτια το Πάτραι

Του Προκόπη Χ. Κόγκου

Ανεβάζοντας στροφές στο  β΄ ημίχρονο και έχοντας κορυφαίο τον Καρακλάιτς, η ομάδα της Παναχαϊκής νίκησε πριν λίγο με 4-0 το Πάτραι σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Αγυιάς.

Τα γκολ για την Πατρινή ομάδα που ήταν αισθητά καλύτερη στην επανάληψή, σημείωσαν οι Χαντί (11΄), Ζυγκερίδης (77΄) και δυο ο Π. Καρακλάιτς (61΄ και 82΄) ενώ όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν καλά δείγματα χωρίς να σημαίνει πως δεν χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά και παίζοντας κυρίως από τα άκρα, πίεσε και ευτύχησε να βάλει σχετικά νωρίς γκολ καθώς στο 11  με ωραίο συνδυασμό Μπουρλάκη-Χαντί, ο τελευταίος έκανε το 1-0  στο 11΄.

Η Πατρινή ομάδα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να σπάσει εύκολα την άμυνα του αντιπάλου.

Το Πάτραι μετά το 30΄ εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη της Παναχαϊκής και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς όμως να μπορέσει να βρει διαδρόμους για να πλησιάσει στην κοκκινόμαυρη υπεροχή.

Βέβαια και οι «πράσινοι» με εξαίρεση την φάση του 45΄ με το σουτ του Σ. Γερογιάννη δεν μπόρεσε να απειλήσει και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ  Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Πατρινή ομάδα μπήκε με αρκετές αλλαγές στο β΄ ημίχρονο, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να αλλάζει  σχεδόν όλη την 11αδα.

Παρά τις αλλαγές  η ομάδα μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή και παίζοντάς κυρίως από τα αριστερά, έψαξε να βρει ένα ακόμα γκολ .

Η Παναχαϊκή αφού …προειδοποίησε με την μεγάλη ευκαιρία στο 58΄ με το σουτ του Λιμάτσι που έκανε το σουτ, στο 65΄ έκανε το 2-0 με το ωραίο γυριστό του Καρακλάιτς.

Η συνέχει άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους οι οποίοι  έχοντας κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής,  είχε τον πλήρη έλεγχο και πίεσε για νέα γκολ.

Πράγματι η Πατρινή ομάδα με κορυφαίο τον Π. Καρακλάιτς, σημείωσε δυο ακόμα γκολ σε 15 λεπτά και έκανε το 4-0 στο 82΄. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Σούλη Παπαδόπουλο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους νεαρούς με το 4-0 να μένει μέχρι το τέλος.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (Παπαδόπουλος): Θεοδωράκης, Στεργίδης, Στασινόπουλος, Τσακαμάκης, Τσιάρας, Σίλβαμ Χαντί, Μπουρλάκης, Κέρι, Τριμμάτης και Αλεξόπουλος. Ακόμη χρησιμοποιήθηκαν οι Κολοβούρης, Μικές, Πέταρ Καρακλάιτς, Κωνσταντόπουλος, Αγκαράι, Λινάρδος, Παπαχρονόπουλος, Μακρής, Ζυκερίδης, Τοπάλ, Ρουγκάλας, Λιμάτσι, Βιλανάκης (υπό δομική νεαρός).

ΠΑΤΡΑΙ (Σαρρής):Βορύλλας, Β. Γερογιάννης, Σ. Γερογιάννης, Στανής, Πυλαρινός, Σούλης, Ν. Βλασόπουλος, Θ. Βλασόπουλος, Ζελενίτσας, Καπετανάκης, Μητρόπουλος. Χρησιμοποιήθηκαν και οι Κάρδαρης. Φούφουλας, Γιαννόπουλος, Θεοφάνης, Τσιρίκος, Μιχαλόπουλος, Γασπαρινάτος, Σουγλέρης.

*Χωρίς λάθη η διαιτησία του Φωκά (Αχαΐας) με βοηθούς τους Σταθόπουλου-Αβραμόπουλου (Αχαΐας).