Η. Παπαθεοδώρου: «Ο Προμηθέας αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα για τα ελληνικά δεδομένα»

O Προμηθέας παρουσίασε τον νέο τεχνικό, Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει τα όρια του για να πετύχει ο Προμηθέας τους στόχους του.

Ο Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει να πάρει στα χέρια του τις τύχες της ομάδας της Πάτρας και στις πρώτες το δηλώσεις φάνηκε αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πετύχει η ομάδα του τους στόχους της.

Ο προπονητής του Προμηθέα είπε αρχικά: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στη θέση του προπονητή του Προμηθέα. Είναι τιμή και ευχαριστώ τον Προμηθέα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα προσπάθεια να φτιάνουμε ένα νέο περιβάλλον με νεαρούς αθλητές που θα έχουν κίνητρο και με τη δική μας κατεύθυνση να έχουμε καλή και πετυχημένη χρονιά. Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα για τα ελληνικά δεδομένα. Το κίνητρο είναι μεγάλο και θα προσπαθήσουμε πάνω από το όριό μας, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις στους αθλητές μας να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το νέο περιβάλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε, σε συνεργασία με τη διοίκηση, να είναι το κατάλληλο για τους παίκτες να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι παίκτες το πρώτο συστατικό που θέλουμε είναι η σωστή νοοτροπία. Θα επιλέξουμε αυτούς με τη σωστή νοοοτροπία. Σωστή νοοτροπία συνεπάγεται κίνητρο για διάκριση, αθλητές που έχουν διάθεση να προπονηθούν σε υψηλό επίπεδο όσον αφορά την ποιότητα και την ένταση, αθλητές με ενθουσιασμό.

Ο ενθουσιασμός ξεκινάει από τη διοίκηση, τους προπονητές και καταλήγει στους παίκτες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο λειτουργίας και να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο. Τελευταίο κομμμάτι είναι η ανιδιοτέλεια, παίκτες με δυνατότητες που θα βάλουν τον εαυτό τους στη συνεργασία και μέσα από αυτό θα διακριθούν. Ο δεύτερος στόχος είναι να αξιολογήσουμε τα παιδιά από το πρόγραμμα του Προμηθέα και σε αυτούς που μπορούν και αξίζουν να δώσουμε τη δυνατότητα, κερδίζοντας χρόνο συμμετοχής, ώστε να γίνουν βασικά στελέχη στον Προμηθέα.

Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων όσων αγαπούν την ομάδα, συμπαράσταση στη νέα προσπάθεια και σίγουρα χριεαζόμαστε υπομονή και εμπιστοσύνη απ’ όλους, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα αρέσει σ όλους και θα μας κάνει περήφανους».

Για το πώς θα είναι πετυχημένη η σεζόν: «Υπάρχουν αρκετοί αγωνιστικοί στόχοι. Ο πρώτος και βασικός είναι δημιουργώντας αυτό το ρόστερ είναι να έχουμε μια πορεία καλύτερη από την φετινή. Η είσοδος στην τετράδα είναι βασικός μας στόχος. Δεύτερος στόχος είναι η ομάδα να δώσει το παρών στο Final 8 του Κυπέλλου. Πέρυσι δεν τα κατάφερε. Θεωρώ δεδομένο ότι ο Προμηθέας πρέπει να βρίσκεται στο Final 8. Ο τρίτος στόχος είναι η πρόκριση τουλάχιστον στην πρώτη φάση στην Ευρώπη. Είναι το μίνιμουμ. Αξιολογώντας την ομάδα να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Εμείς έχουμε κίνητρο και διάθεση να κυνηγήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Παράπλευρα είναι να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα Ελλήνων παικτών οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν αυτό που πρεσβεύει ο Προμηθέας. Χρειαζόμαστε αθλητές με σωστή νοοτροπία. Με κουλτούρα».

Για το αν σκέφτηκε στο παρελθόν πως θα βρισκόταν στον Προμηθέα: «Πολλές φορές σε διάφορες καταστάσεις βρεθήκαμε αντίπαλοι με τον Προμηθέα. Έκανε άλματα, είχε διακρίσεις, έπαιξε τελικούς. Ήταν πάντα ένας πολύ αξιόλογος αντίπαλος. Υπήρχε πάντα πολύ μεγάλος σεβασμός. Υπήρχαν έντονες στιγμές. Αντιμετωπίζαμε τον Προμηθέα με μεγάλο σεβασμό. Δεν είχα σκεφτε΄ποτέ ότι θα έρθω στον Προμηθέα, κάθε φορά προσπαθώ να δίνω το 100% στον σύλλογο που είμαι. Είμαι χαρούμενος που ο Προμηθέας μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα να βρεθώ».

Για το ρόστερ του Προμηθέα: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν με συμβόλαιο ο Κάουαν, ο Μουράτος και ο Τανούλης, αλλά και οι Λάγιος, Πλώτας. Όλοι θα αξιολογηθούν με βάση το τι ζητάμε εμείς, τι υπάρχει στην αγορά. Είναι δεδομένο ότι επειδή γίνεται νέα προσπάθεια το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ θα είναι νέοι. Θα δούμε τι είναι το καλύτερο. Δεν θα πάρουμε τους καλύτερους παίκτες, αλλά αυτούς που θα ταιριάξουν. Ο Κάουαν έχει συμβόλαιο, έχει δείξει την ποιότητά του, είναι παίκτης κανονικά της ομάδας».

Για το υπάρχον υλικό και τους παίκτες που θα αποκτηθούν: «Θα αξιολογηθούν όλοι οι παίκτες με συμβόλαιο. Είναι πολύ σημαντικό που συνεργαστήκαμε με την ομάδα, να αξιολογήσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους παίκτες με φιλοδοξία, ταλέντο και εργατικότητα να παίξουν για τον Προμηθέα και ο Προμηθέας έχει επενδύσει πάνω τους. Ο Τανούλης είναι παίκτης με μεγάλη προοπτική και είναι πρόκληση για όλους να δώσει πράγματα. Δεν θα ήθελα να μπω σε ονοματολογία, τα παιδιά που έχω ξανα συνεργαστεί είναι παιδιά που έχουν τη νοοτροπία που απαιτείται. Δεν είναι μόνο αυτοί. Η αγορά είναι ανοιχτή, εμείς προσφέρουμε συγκεκριμένα πράγματα. Θέλουμε να προσελκύσουμε παίκτες με κίνητρο και φιλοδοξία. Ο δικός μου σκοπός είναι αυτό το περιβάλλον να είναι προορισμός για κάθε παίκτη με σωστή νοοτροπία».