Η ποδοσφαιρομάνα δείχνει την επιστροφή στην κανονικότητα των γηπέδων

Την επόμενη ημέρα και την επιστροφή στην κανονικότητα δείχνει η Αγγλία σε ό,τι αφορά τα γήπεδα. Και αυτό διότι με απόφαση της Premier League καταργούνται πλέον τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Δηλαδή, ο κόσμος θα μπορεί να μπαίνει στα γήπεδα χωρίς να «σκανάρεται» ή να επιδεικνύει σχετικά υγειονομικά έγγραφα.

Είναι ουσιαστικά μια επιστροφή στην καθημερινότητα που γνωρίζαμε και πριν από την όλη ιστορία με τον κορωνοϊό, οπότε, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, είναι μια πολύ σημαντική είδηση που από χθες κάνει τον γύρο του κόσμου φυσικά μέσω του διαδικτύου.

Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν απαραίτητο για την είσοδο στα γήπεδα, κάτι που παύει πλέον να ισχύει. Η διοργανώτρια Αρχή, προέβη απλώς σε ισχυρή σύσταση προς τους φιλάθλους, να μην πηγαίνουν στο γήπεδο, αν έχουν συμπτώματα κορωνοϊού, να φορούν τις μάσκες τους και να κάνουν τεστ την ημέρα του αγώνα, όπως υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, χωρίς πάντως να είναι κάτι υποχρεωτικό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε:

«Οι οπαδοί έδειξαν φανταστική υποστήριξη στα ισχύοντα μέτρα και τους ευχαριστούμε που βοήθησαν ο ένας τον άλλον να είναι ασφαλής και οι χώροι να είναι ανοιχτοί σε πλήρη δυναμικότητα. Παρά τη χαλάρωση των κυβερνητικών περιορισμών, όλοι έχουν ακόμα έναν ρόλο: να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι θα αισθάνονται ασφαλείς στους αγώνες μας. Εμείς και οι σύλλογοί μας προτρέπουμε τους υποστηρικτές μας να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού».