Η Σούπερ Λιγκ 2 περνάει από τη Ζάκυνθο – Τα σενάρια ανόδου!

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου της Γ Εθνικής, με τον Ηρόδοτο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση πίσω από Πανιώνιο και Κηφισιά, αλλά να κρατάει την τύχη στα χέρια του όσο αναφορά την άνοδο στη Super League 2.

Οι «κυανόλευκοι» μπορεί να μην κέρδισαν την Θύελλα Ραφήνας μένοντας στο 0-0, ωστόσο ακόμη και έτσι με δύο νίκες στις δύο επόμενες αγωνιστικές θα είναι εκείνος που θα πάρει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Βέβαια υπάρχει και το σενάριο με το οποίο ο Ηρόδοτος θα εξασφαλίσει την άνοδο από την…Τετάρτη και αυτό μάλιστα δεν απαιτεί πολλά. Συγκεκριμένα ο Ηρόδοτος θα πρέπει να κερδίσει την αδιάφορη πλέον Ζάκυνθο και ο Πανιώνιος να ηττηθεί από την Κηφισιά και σε αυτή την περίπτωση Ηρόδοτος και Κηφισιά θα αγωνιστούν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική, καθώς ο Πανιώνιος έχει ρεπό.

Σε πρώτη φάση η νίκη του Ηρόδοτου είναι σχεδόν «υποχρεωτική» ούτως ώστε να συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι, ωστόσο υπάρχει και περίπτωση που ακόμα και αν δεν καταφέρει να επικρατήσει επί της τελευταίας Ζακύνθου και πάλι θα έχει τη δυνατότητα ανόδου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ας δούμε τα σενάρια ανόδου του Ηροδότου:

Ο Ηρόδοτος με δύο νίκες κόντρα σε Ζάκυνθο και Κηφισιά εξασφαλίζει την άνοδο του στη Super League 2 και μάλιστα ως πρώτος, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Με νίκη του την Τετάρτη κόντρα στη Ζάκυνθο και νίκη της Κηφισιάς κόντρα στον Πανιώνιο οι δύο ομάδες ανεβαίνουν χέρι-χέρι και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής θα είναι βαθμολογικά αδιάφορο.

Με νίκη του Ηροδότου κόντρα στη Ζάκυνθο και νίκη του Πανιωνίου κόντρα στη Κηφισιά την τελευταία αγωνιστική ο Ηρόδοτος θα παίξει για δύο αποτελέσματα κόντρα στην Κηφισιά εκτός έδρας και θα πάρει το εισιτήριο μαζί με τον Πανιώνιο!

Με νίκη του Ηροδότου και ισοπαλία στο Κηφισιά-Πανιώνιος, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και την τελευταία αγωνιστική ο Ηρόδοτος θα χρειάζεται μόλις ένα βαθμό όσους και η Κηφισιά για να εξασφαλίσουν χέρι-χέρι την άνοδο. Βέβαια αν κερδίσει την Ζάκυνθο με διαφορά τερμάτων περισσότερη των δύο γκολ τελευταία αγωνιστική θα μπορεί να πάρει την άνοδο ακόμα και με ήττα.

Σε περίπτωση ισοπαλίας κόντρα στη Ζάκυνθο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της Κηφισιάς κόντρα στον Πανιώνιο ο Ηρόδοτος θα χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική για να πάρει την άνοδο.

Σε περίπτωση ισοπαλίας κόντρα στη Ζάκυνθο και ήττα του Πανιωνίου από την Κηφισιά τελευταία αγωνιστική θα χρειάζεται άλλο ένα βαθμό κόντρα στην Κηφισιά για να φτάσει τον Πανιώνιο στη δεύτερη θέση του οποίου θα υπερισχύει στην ισοβαθμία.

Σε περίπτωση ήττας από τη Ζάκυνθο ο Ηρόδοτος θα χρειαστεί οπωσδήποτε νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Κηφισιά ενώ μπορεί να χρειάζεται και συγκεκριμένη διαφορά τερμάτων ανάλογα με τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Ηρόδοτος σε πρώτη φάση είναι «υποχρεωμένος» να κερδίσει την Ζάκυνθο, σε ένα αποτέλεσμα όπου μπορεί να τον στείλει στην Super League 2 από την Τετάρτη, ενώ ακόμα και αν δεν έρθει αυτή και πάλι την τελευταία αγωνιστική θα κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Πηγή: grandsport.gr