Η τελευταία επίσημη αναμέτρηση της Παναχαϊκής στην Αθήνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (vid)

Η Παναχαϊκή θα ταξιδέψει την Πέμπτη (5/12) στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι “κοκκινόμαυροι” τα τελευταία χρόνια έχουν συναντηθεί τρεις φόρες με τον Παναθηναϊκό για το θεσμό του Κυπέλλου, αλλά σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα. Φέτος, που οι αγώνες είναι διπλοί, η Παναχαϊκή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, κάτι που έχει να συμβεί για επίσημη αναμέτρηση με το “τριφύλλι” πάρα πολλά χρόνια.

Τελευταία φορά που η Παναχαϊκή επισκέφτηκε την πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε επίσημο ματς, ήταν τον Μάρτιο του 2003, όταν η “βασίλισσα” συμμετείχε για τελευταία (μέχρι στιγμής) φορά στην Α’ Εθνική. Τότε, ο Παναθηναϊκός στο “Απ. Νικολαΐδης” είχε επικρατήσει με 2-0 της Παναχαϊκής έχοντας ως σκόρερ τους Κωνσταντινίδη και Ολιζαντέμπε.

Πάντως, η Παναχαϊκή έχει επισκεφτεί και πιο πρόσφατα το γήπεδο της Λεωφόρου για φιλικό παιχνίδι όπου είχε ηττηθεί με 1-0 την σεζόν 2014-2015, ενώ την ίδια αγωνιστική περίοδο η ομάδα της Πάτρας είχε αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ που θα αγωνιστεί και αύριο ως αντίπαλος τότε της ΑΕΚ στην Football League.