Θέλει να… τριτώσει το καλό με σύμμαχο την έδρα ο Προμηθέας

Την τρίτη του νίκη στο 7Days EuroCup θα ψάξει απόψε ο Προμηθέας, ο οποίος υποδέχεται στο Τόφαλος την Μπουντότσνοστ για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι Πατρινοί μετά το κακό τους ξεκίνημα με τρεις ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα και πέτυχαν δύο πολύτιμες νίκες απέναντι σε Μπούρσασπορ και Ουλμ, με τις οποίες κάλυψαν ένα μέρος από το χαμένο έδαφος και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για ένα καλό πλασάρισμα στον όμιλο. Αυτό το καλό σερί ευελπιστεί να συνεχίσει σήμερα το σύνολο του Ηλία Ζούρου, που θα βρει στο…διάβα του μια εξαιρετική ομάδα, η οποία έχει ιδιαίτερα ακριβό ρόστερ και έχει μπει…φουριόζα στη σεζόν, αφού βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Γκραν Κανάρια, με ρεκόρ 4-1. Το πρώτο τζάμπολ του μεγάλου αγώνα θα γίνει στις 19:30 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports Prime και ραδιοφωνική από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.  

Ο αντίπαλος

Buducnost Voli Podgorica

Πρόκειται για την κατ’ εξοχήν μεγάλη δύναμη του μπάσκετ του Μαυροβουνίου, όντας η πιο επιτυχημένη και λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας, μετρώντας 72 χρόνια ιστορίας, γεμάτα επιτυχίες. Η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι η κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας το 2019, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη διάσπαση του Μαυροβουνίου από τη Σερβία έχει κατακτήσει όλα (πλην ενός) τα εγχώρια πρωταθλήματα, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο κύπελλο, με το σύλλογο από την Ποντγκόριτσα να έχει χτίσει μια πραγματική δυναστεία στη Βαλκανική χώρα. Φέτος έχει χτίσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ που στοχεύει ψηλά, τόσο στην Αδριατική Λίγκα, όσο και στο EuroCup. Παίκτες με εμπειρία και ποιότητα (Μίτσοφ, Σίλεϊ), αθλητές με…ελληνικό παρελθόν (Άτιτς, Γουάιλι, Ριντ), καθώς και καλοί ρολίστες Μαυροβούνιοι συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα, που καθοδηγείται από τον έμπειρο Αλεξάνταρ Τζίκιτς. Mέχρι ώρας, τα πηγαίνει περίφημα στο EuroCup με ρεκόρ 4-1, ενώ στην Αδριατική Λίγκα βρίσκεται στην 4η θέση με ρεκόρ 7-3.  

#PlayerPos.H.
1COBBS, JUSTING1.91
3ATIC, EDINF2.01
4SEHOVIC, SUADF1.97
5MICOV, VLADIMIRF2.01
6BAROVIC, FILIPC2.07
7NIKOLIC, DANILOC2.06
8SEELEY, DENNISG1.93
19NIKOLIC, ZORANC2.12
21JAGODIC-KURIDZA, MARKOF2.05
22DROBNJAK, IGORG1.93
24WILEY, JACOBC2.02
30POPOVIC, PETARG1.93
33REED, WILLIEC2.11

Head coach: DZIKIC, ALEKSANDAR 

Player to Watch

Micov

Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ αποτελεί «ατραξιόν» όχι μόνο για τη Μπουντούτσνοστ, αλλά συνολικά για τη διοργάνωση. Ο Σέρβος small forward παρά τα 36 του χρόνια ξεχειλίζει από ποιότητα και στα…ντουζένια του έχει υπάρξει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα στη θέση «3». Το βιογραφικό του είναι βαρύ σαν…ιστορία. Έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον Πανιώνιο το 2009, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια πορεία 12 ετών στην Ευρωλίγκα με επιτυχημένα περάσματα από Καντού, Κάχα Λαμποράλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γαλατασαράι και Μιλάνο. Εμπνέει τεράστιο σεβασμό και ακόμα και τώρα στην καλή του μέρα μπορεί να…σμπαραλιάσει οποιαδήποτε άμυνα. Μέχρι ώρας με τη φανέλα της Μπουντούτσνοστ μετράει 8.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1 ασίστ και σε κάθε περίπτωση για τον Προμηθέα είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει να περιορίσει τις επιθετικές του αρετές.  Πρώτη φορά αντιμέτωποιΔεν έχουν ξαναβρεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν ο Προμηθέας με τη Μπουντούτσνοστ, συνεπώς η αποψινή μονομαχία θα είναι η…παρθενική για τους δύο αντιπάλους. Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Προμηθέα που βρίσκει στο δρόμο του ομάδα από το Μαυροβούνιο.  Τους συνδέει ο Ηλίας Ζούρος

zouros buducnost

Ο νυν τεχνικός του Προμηθέα, Ηλίας Ζούρος, έχει καθίσει στον πάγκο της αποψινής αντιπάλου των «Αχαιών» στο παρελθόν ως head coach. Συγκεκριμένα, ήταν η σεζόν 2016-17, όπου με τον Έλληνα τεχνικό στο τιμόνι η Μπουντούτσνοστ κατέκτησε το νταμπλ στο Μαυροβούνιο, τερμάτισε 4η στην Αδριατική Λίγκα, ενώ στο Eurocup αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων. Η μοίρα λοιπόν φέρνει τον Ζούρο αντιμέτωπο με την πρώην ομάδα του σε έναν αγώνα μείζουσας σημασίας.

 Ηλίας Ζούρος Ο προπονητής του Προμηθέα Ηλίας Ζούρος, δήλωσε για το παιχνίδι: “Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας και πρόκειται για μια καλή ομάδα και χρειάζεται να παίξουμε σκληρά για να πάρουμε τον έλεγχο του παιχνδιού. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου να πάρουμε την τρίτη νίκη μας.”.

 Δημήτρης Αγραβάνης Ο διεθνής forward δήλωσε για τον αγώνα: “Απόψε θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει “βάθος” σε όλες τις θέσεις. Πρέπει να παίξουμε με ενέργεια και να μείνουμε συγκεντρωμένοι και για τα 40 λεπτά προκείμενου να κερδίσουμε το παιχνίδι.”.