Θανάσης Παπούτσης: «Nα είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ»

Ο Άρης Πατρών μετρά δυο σερί νίκες που τον ανέβασαν στην 4η θέση της βαθμολογίας και ο προπονητής Θανάσης Παπουτσής μιλώντας για το ξεκίνημα τόνισε στην εφημερίδα “Νεολόγος”: «Ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε μια καινούρια ομάδα κατά 80% που χρειαζόμασταν τον απαραίτητο χρόνο μέχρι να καταλάβουν και τα παιδιά το πλάνο μας. Είχαμε την ατυχία η κλήρωση να μας φέρει τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια στις τρεις πρώτες αγωνιστικές όπου οι εμφανίσεις μας ήταν αρκετά καλές χωρίς όμως να αποτυπώνουν βαθμολογικά αυτό που έπρεπε ενώ δείξαμε καλύτερο πρόσωπο από τους αντιπάλους μας ειδικά στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Πάτραι.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι όσοι απαρτίζουμε την ομάδα του Άρη είναι ότι ο πρωταθλητισμός έχει μια απαραίτητη προϋπόθεση. Να είσαι καλός στις λεπτομέρειες στα πρώτα ματς, εμείς δεν ήμασταν όσο καλοί θα έπρεπε με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τα ατομικά μας λάθη και να μην έχουμε παραπάνω βαθμούς που βάσει της αγωνιστικής μας εικόνας έπρεπε να έχουμε. Τα δυο τελευταία παιχνίδια ήταν νικηφόρα και μας δίνουν την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε αλλά δείχνουν ότι σιγά – σιγά δημιουργούμε τον απαραίτητο χαρακτήρα που πρέπει να έχεις όταν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις. Εάν είμαστε προσεκτικοί και πάρουμε τα τέσσερα ματς μαζί με το ρεπό είναι πιθανό να μας βρει το τέλος του πρώτου γύρου στις δυο πρώτες θέσεις αφού οι άλλοι παίζουν μεταξύ τους ».

Μιλώντας για τον στόχο του Άρη τόνισε: «Στόχος είναι να είμαστε στα play off και να παρουσιαστούμε εκεί έτοιμοι. Η αλήθεια είναι ότι δημιουργήθηκε έξτρα πίεση στην ομάδα μετά τις μεταγραφές που έγιναν και ο πήχης ανέβηκε απότομα. Η ομάδα βρίσκει τις ισορροπίες της και πιστεύω ότι ο στόχος της διοίκησης τα δυο επόμενα χρόνια θα επιτευχθεί. Να είναι ο Άρης μια από τις ομάδες που θα βρεθεί στην παραπάνω κατηγορία».

Ερωτηθείς αν η ομάδα του θα είναι πιο δυνατή επιστρέφοντας στην έδρα της στα Προσφυγικά: «Όταν η ομάδα επανέλθει στην φυσική της έδρα που είναι τα Προσφυγικά πιστεύω ότι θα ξαναγίνει η ομάδα του παρελθόντος. Ελπίζω να είμαι μέρος αυτής της συνθήκης και να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι έτσι ώστε να καταφέρουμε και να ξανακάνουμε τον Άρη Πατρών την μεγάλη ομάδα του παρελθόντος. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και σιγά – σιγά αυτό θα φαίνεται όλο και περισσότερο αρκεί να καταλάβουμε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά γιατί οι καλές ομάδες δεν χτίζονται από την μια μέρα στην άλλη έτσι ώστε όταν θα έρθουν τα play off να παλέψουμε για τις πιθανότητες απέναντι σε ομάδες που είναι πολύ καλές και με μεγάλη εμπειρία».