Θετικά, αλλά με επιφυλάξεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη συγχώνευση των κατηγοριών

Aρχισε την Πέμπτη 10/6 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η επί της αρχής συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιμετώπισαν θετικά επί της αρχής την συγχώνευση της Super League 2 με τη Football League, εκφράζοντας ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις, που κατάγραψε το SoccerPlus:

Ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: Είναι εφικτή η βιωσιμότητα 36 ομάδων σε μια κατηγορία; Yπάρχει μελέτη;

-O αγορητής του ΚΙΝΑΛ κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε: Δεν είναι σαφές αν οι ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Δεν πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί. Διαβάζω ότι υπάρχουν αντιδράσεις από ομάδες. Θέλουμε να μάθουμε τον αναλυτικό σχεδιασμό για τη Super League 2.-O αγορητής της Ελληνικής Λύσης κ. Μπούμπας είπε ότι είναι σωστή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους επειδή θα είναι πολλά τα έξοδα της του Πανσερραϊκού, που είναι η ομάδα της δικής του εκλογικής περιφέρειας να μετακινείται στο Ηράκλειο που είναι η εκλογική περιφέρεια του κ. Αυγενάκη.

-Ο Θ. Μωραϊτης (ΣΥΡΙΖΑ) αναρωτήθηκε: Πως θα μπορέσει να ελέγξει η ΕΕΑ χωρίς υποστήριξη 36 σωματεία της Σούπερ Λιγκ 2 σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;